Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » Архів матеріалів

Ще в далекому 1876 році Софія Русова зі своїм чоловіком Олександром Русовим у Празі,не зважаючи на шалену цензуру російської імперії, видали перше повне видання «Кобзаря» Тараса Шевченка. Яке залишається унікальним джерелом краси українського слова,народної філософії та історії. А згодом за ініціативи Олександра та Софіії Русових у той самій Пражській друкарні побачили світ поеми Т. Шевченка « Княжна»,»Варнат»,»Неофіти» та « Марія».                      
Голова благодійного фонду ім. Софії Русової  військовослужбовець ЗСУ Іван Чаус взяв участь  у заходах до 210 річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка  і наголосив про сокральні слова видатного поета  Борітеся-поборете, вам Бог допомагає!!!

Переглядів: 11 | Додав: DimaX | Дата: 10.03.2024 | Коментарі (2)

Вічна памʼять Володимиру Ермаку. На 64 році життя пішов у вічність великий патріот України, відомий краєзнавець  Володимир Ермак. З початку девʼяностих і до кінця свого життя він активно боровся за історичну справедливість. Особливо активно одним із перших відкривав великий пласт спадщини Софії Русовой. Володимир Олександрович організовував безліч патріотичних заходів. Завжди безліч креативних ідей, був активним членом благодійного фонду ім. Софії Русовой. Людина живе доти, поки її памʼятають .Світла памʼять про Володимира завжди житиме у наших серцях…

Переглядів: 19 | Додав: DimaX | Дата: 18.02.2024 | Коментарі (0)

За організації та фінансової підтримки благодійного фонду ім.Софії Русовой  та ГО  «Сяйво Сіверщини» стало доброй традицією проводити Різдвяні свята для дітей наших загиблих воїнів ЗСУ.  Спочатку понад 60 дітей подивились яскраву Різдвяну  виставу , а потім всіх дітей наших Героїв привітав Святий Миколай який разом з організаторами та партнерами  свята вручили яскраві подарунки.  Голова благодійного фонду ім. Софії Русовой   Іван Чаус ,який с першого дня війни  служить в ЗСУ  привітав всіх дітачок з Різвяними святами та   та пообіцяв , що такі заходи будуть традиційними.Свято дуже сподобалось всім  діточкам,а мами не приховували сліз  від радості  та  щастя .

Переглядів: 51 | Додав: DimaX | Дата: 25.12.2023 | Коментарі (1)

До Дня Незалежності України за підтримки  благодійного фонду ім. Софії Русовоії був організований благодійний концерт на підтримку ЗСУ Чернігівщини за участю гурту ТіК . Концерт пройшов  для військовожлужбовців, які повернулись з гарячих точок України.  Організатори благодійного концерту - Голова благодійного фонду ім. Софії Русової, капітан ЗСУ - Іван Чаус  та командир 119-ї Окремої бригади Полковник Олексій Висоцький  привітали всіх війскослужбовців та подарували цінні та пам'ятні подарунки  учасникам гурту ТіК.
Слова вдячності всім хто боронить нашу Україну висловив і соліст гурту Віктор Бронюк.

Велика подяка за фінансову підтримку людині, яка завжди допомагає ЗСУ Чернігівщини, Народному депутату України - Олегу Семінському.

Переглядів: 125 | Додав: DimaX | Дата: 24.08.2023 | Коментарі (0)

Завдячуючи великим зусиллям  голові фонду Івану Чаусу в Чернігові обласну універсальну бібліотеку Ім. Короленко на сесії обласної ради справедливо перейменували на бібліотеку Ім. Софії та  Олександра Русових. У далекому 1877 році  Софія та Олександр Русови були одні із головних засновників громадскої бібліотеки якій згодом дали ім'я Короленко. Олександр та Софія активну участь приймали у розбудові бібліотеки та  наповненні книжкового фонду.  Згодом Олександра Русова обирають головою ,а Софію секретарем громадскої бібліотеки. Це неоціненна перемога на культурному фронті…10 років боротьби за справедливість увінчалися успіхом для всіх шанувальників спадщини Русових, які все життя присвятили боротьбі за незалежність та незламність України. Велика шана всім героям ,хто сьогодні боронить нашу Україну, і нашому голові Івану Петровичу Чаусу який з першого дня від повномасштабного вторгнення окупантів служить в лавах ЗСУ. Слава всім героям!!!

Переглядів: 136 | Додав: DimaX | Дата: 11.06.2023 | Коментарі (0)

До дня захисту дітей за ініціативи благодійного фонду ім. Софіії Русовой на базі  еко-комплексу "Голубі озера"  на два дні  приїхали діти та матері загиблих героїв 119 окремої бригади де з першого дня служить Іван Чаус.. Це було нейомовірно  зворушливий і змістовний захід для дітей героїв. Спортивні та мистецкі змагання та концертна програма створювало атмосферу щастливого дитинства… Велика подяка всім ,хто долучився до  яскравого заходу. а саме командиру 119  окремої бригади ЗСУ полковнику Олесію Висоцькому, Голові Чернігівської ОДА - В'ячеславу Чаусу, Народному депутату України - Олегу Семінському. Ця зворушлива подія назавжди залишиться в серцях дітей наших Героїв!!! Слава Україні!!!

Переглядів: 101 | Додав: DimaX | Дата: 07.06.2023 | Коментарі (0)

За ініціативи голови благодійного ім. Софіії Русової капітана ЗСУ Івану Чаусу вперше відбулась спартакіада серед воїнів ЗСУ та силових структур. В змагання взяли 10 збірних команд з 7видів спорту ( футбол, волейбол, настільний теніс, гирьовий спорт, шахи та перетягування канату, кульова стрільба). Це було справжнє спортивне свято з чоловічими емоціями , перемогами та поразками. В загальному заліку перемогла  збірна ГУ Національної поліції. Спартакіда  була організована на високому рівні завдяки підтримці Департаменту молоді та спорту Обласної військової адміністрації.

Переглядів: 117 | Додав: DimaX | Дата: 03.05.2023 | Коментарі (0)

Заслужена артистка України  Камалія для для воїнів ЗСУ Чернігівщини  виступила з благодійним концертом. Це було яскраве і потриотичне дійство. Багато пісень були виконані вперше і були посвячені війні та подвигам наших героїв.Було зворушливо до зліз… Від імені 119 Окремої бригади Збройних Сил України  привітав та подякував  за благодійність   Камалію - капітан Іван Чаус

Переглядів: 112 | Додав: DimaX | Дата: 19.04.2023 | Коментарі (0)

За підтримки та організації благодійного фонду ім.Софії Русової в музичному коледжі ім Л.Ревуцкого відбувся «Містецкий проект» Уклін тобі Тарасе. Присвячений 209 річниці з дня народження Т.Г.Шевченка.

В заході взяли участь  народний артист України Василь Нечепа ,артисти облосного філармонійного центру та студенти та педагоги коледжа.

Дуже сімволічно що Софії Русова та чоловік Олександр Русов у 1876 році видали повне видання Кобзаря ,не зважаючи на цензуру російскої іімперії .

Зараз іде війна..Нажаль ціною життя тисячі побратимів. Героїв!!! Такими словами звернувся  до глядачів голова фонду  капітан ЗСУ Іван Чаус.

 

 

 

 

Переглядів: 130 | Додав: DimaX | Дата: 11.03.2023 | Коментарі (0)

1 2 3 ... 23 24 »
Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz