Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2010 » Червень » 30
Доставка сборных грузов из Китая с отсрочкой платежа. Вчора в культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо» відбулась наукова "Доставка сборного груза из Китая." зустріч, присвячена річниці заснування благодійного фонду ім. Софії Русової. Тут зібралися науковці, журналісти, представники громадських організацій, студенти. Зустріч мала досить історичний характер: згадувались сторінки історії рідної держави, часи гетьманства, видатні постаті в історії України, серед них і Софія Федорівна Русова, чиє ім’я  з кожним роком привертає все більше і більше уваги дослідників. Зокрема спілкувалися про важливість виховної справи для сьогодення, започаткованої великою просвітителькою та педагогом.

Зі вступним словом виступив президент благодійного фонду, Іван Петрович Чаус, ділився з присутніми планами на майбутнє щодо проекту створення музейно-туристичного комплексу «Садиба Софії Русової» в Олешні. Згадував  також важливих історичних постатей, якими відомий Ріпкинський район – це насамперед отаман Галака, і всім відомий Ємельян Пугачов, який проживав у Добрянці, а в 1772 році отримав паспорт на добрянському фарпості.

Далі присутні мали змогу перевірити свої знання з історії та взяти участь у цікавій вікторині, яку провів історик-краєзнавець Володимир Єрмак. Переможці отримали на пам’ять книги з історії України.

До слова було запрошено Івана Васильовича Зайченка, професора, завідуючого кафедрою початкового навчання Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка. Іван Васильович давно займається вивченням педагогічної спадщини Софії Русової, цій темі присвятив більшість своїх наукових досліджень, а також продемонстрував присутнім останній доробок – книгу «Педагогічна концепція С.Ф. Русової».

На завершення перед присутніми виступив кобзар-лірник, народний артист України, Василь Нечепа, заспівавши свій кобзарський гімн України.

Мелодія кобзи захоплювала та повертала в далеке минуле – багате минуле, забарвлене подіями та тими видатними людьми, завдяки котрим той час став  пам’ятним в сьогоденні, досвід котрих важливий в теперішньому і є важливим для наступних поколінь.

Переглядів: 749 | Додав: DimaX | Дата: 30.06.2010 | Коментарі (0)

Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz