Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2011 » Грудень » 20

Ось і настали довгождані зимові свята. Мабуть, кожен з нас, і дорослий і малеча досить вірить у казку, чекає від них чогось дивовижного та надзвичайного, здійснення мрій, нових вражень та переживань, і звісно ж подарунків.

Перший зимовий гість, на якого ми з нетерпінням чекаємо, це звичайно Святий Миколай. Особливо добре знають про нього дітлахи, аби з настанням ранку перевірити, який же сюрприз чекає їх під подушкою?

Цього чудового свята президент Благодійного фонду Іван Чаус завітав до наймолодших – вихованців Ніжинського освітнього центру №13 ім. Софії Русової аби передати їм подарунки від Миколая. Директору виховного закладу Примушко Наталії Миколаївні Іван Чаус вручив подяку за практичне застосування педагогічних ідей Софії Русової в освітньо-виховному процесі, яка на протязі багатьох років віддає часточку свого серця маленьким вихованцям. Надзвичайно тепло, вдячно і радісно зустрічали діти та їх вихователі гостя, дарували пісні, віршики, танцювали та показували святкові вистави. 

Як завжди малюки зустрічають гостей у вишиваночках, а по центру святкового залу стоїть в рушниках образ святого Миколая. Кожне свято в цьому закладі по-справжньому особливе, сповнює  діточок любові до батьківщини та до рідних традицій.

Далі Іван Чаус вирушив до Шаповалівської загальноосвітньої школи, на базі якої знаходиться освітньо-виховний центр ім.. Софії Русової. Цими днями центр святкує  10-річний ювілей. Іван Петрович вже давно планував побувати тут, адже саме в Шаповалівці Борзнянського району з 1879 по 1881 р. Софія Русова жила разом з чоловіком Олександром та малолітнім сином Михайлом. В своїх «Споминах» згадує вона шаповалівський «Робінзонів хутір», місце, де вони мешкали. Нажаль, того будинку вже давно немає, тільки на його місці лишився камінь, який може точно вказати, де був розташований будинок… Тож в планах фонду встановити тут пам’ятний знак. Дуже вражає місцева школа – здавалось би звичайне село, проста сільська школа, але скільки тут всього цікавого знайшлося! Скільки зібрано та представлено творів Софії Русової (є навіть діючий музей її спадщини), чудові портрети просвітительки, оздоблені різьбою, рушниками.

Також в школі є чудовий музей українського побуту та історичний музей, в якому можна знайти предмети воєнних часів - навіть відому карту  взяття Берліну.

На стендах представлені фото кращих вихованців школи – багато з яких стали видатними людьми, досягли великих успіхів завдяки фундаменту, закладеному в стінах рідної школи.

Понад 36 років очолював навчальний заклад Товстоліс Михайло Дмитрович, чудова людина та надзвичайно талановитий педагог. Від фонду Іван Петрович вручив йому подяку та подарунки.

Дуже приємно було особисто поспілкуватися з учнями цієї школи, привітати з наступаючими зимовими святами та вручити пам’ятні подарунки. А вони в свою чергу, подарували Івану Петровичу сувенірні вироби ручної роботи, які самі і виготовляють.

Тож побажаємо їм натхнення та успіхів в навчанні, нехай  Новий рік та свята принесуть в домівки та в серця тільки найкраще!
ФОТОЗВІТ>>>
 
Переглядів: 537 | Додав: DimaX | Дата: 20.12.2011 | Коментарі (0)

Ці поетичні рядочки присвячую великій просвітительці, геніальному педагогу С.Ф.Русовій і Президенту благодійного фонду С.Русової Івану Петровичу Чаусу. Доземний уклін Вам, дорогий Іване Петровичу, за ту безцінну справу, яку Ви робите в ім’я повернення Софії.


Життям своїм Софія довела,
ЇЇ талант зоріє нам яскраво,
Вона в освіті стежку віднайшла…

Скоріше… шлях Чумацький, доленосний,
Який сьогодні знає всенький світ,
Характер мала ніжний і серйозний,
І різнобарвний, мов калини цвіт.

Куди тим холуям? Їм не збагнути,
Глибинність української душі,
І як тут зрозуміть і як почути
Як трунко пахнуть м’яти й спориші.

Для неї, для Софії, для Вкраїни,
Для тої…, що для себе не жила,
Життя поклала на вівтар країни,
У тому зміст і радість віднайшла…

Багатих і скупих у нас чимало,
Та годі, рахувати їх не слід!
Повірте, сонце над Олешнею вже встало
То Благодійний фонд прийшов у світ.

Сьогодні твоя постать оживає,
У «хаті радості», в кожнісінькім кутку,
У білім мраморі журавкою кружляє
Софія в Вузах, в школі, в дитсадку…

У вишиванках, мальвах і картинах,
У забавках, і маминих піснях,
Вона у посмішці маленької дитини,
У садівниць і вчених на вустах.

Не безталання ти, моя Вкраїно,
Бо маєш таких доньок і синів,
Ми вдячні тобі щиро і уклінно
Софії голос українців пробудив.

Н.М.Примушко , завідуюча дошкільного навчального закладу №13, освітньо-виховного центру Софії Русової, відмінник освіти України, лауреат обласної Премії імені Софії Русової
м.Ніжин

Переглядів: 659 | Додав: DimaX | Дата: 20.12.2011 | Коментарі (0)

Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz