Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2011 » Грудень » 28

Закінчуючи рік та підводячи підсумки зробленого часто хочеться духовного спокою та затишку. За роботою ми часто не помічаємо та не знаходимо часу для важливих речей, але іноді потрібно зупинитися і озирнутися навколо.
Наш рідний край надзвичайно багатий чудовими місцями та куточками, де хочеться, долучитися до культурного та історичного, перенестися та зануритися в інші часи, відпочити духовно. 

На захід від історичного центру міста Ніжин, що на Чернігівщині, вже понад триста років існує православна Свято-Введенська жіноча обитель. Саме в стінах цього монастиря запалив вогник своєї свічки президент благодійного фонду Іван Чаус. Дивує своєю історією  храм, а ще більше, ті чудотворні ікони, які тут знаходяться. Вклонитися святиням – Толзькій іконі Божої матері та іконі «Достойно есть» приїздять люди з всіх куточків України. Список з відомої Толзької ікони Божої Матері монастир отримав у подарунок від ігумені Толгського Введенського монастиря Варвари, яка народилася на Чернігівщині. За складеним у 16-му столітті «Оповіданні», оригінал ікони Божої Матері Толзької був дивно відкритий єпископом Ростова Великого, неподалік від стін Ярославля, на березі Волги, там, де до неї впадала притока Толга. Вночі святитель побачив стовп світла на протилежному березі Вогли, а у самому світлі - ікону Пречистої Богородиці.
Чудотворні ікони також подорожують різними храмами разом з монахинями, приносячи радість та зцілення людям.
Мандрівка святими місцями продовжилась шляхом до величної гетьманської столиці – м. Батурин. Місцевий Свято-Вознесенський храм
XVIII століття пам’ятає довгу історію минулих часів.  Храм є усипальницею гетьмана Кирила Розумовського. Нині можна завітати до оновленого гетьманського палацу та цитаделі козацтва, поблукати куточками та вулицями, де свого часу були такі відомі українські гетьмани, як Іван Мазепа, Іван Самойлович, Павло Скоропадський…..
Наступною святинею, де зустріне та проведе Різдвяні свята Іван Петрович стане Свято-Успенська Почаївська лавра.

Переглядів: 526 | Додав: DimaX | Дата: 28.12.2011 | Коментарі (0)

Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz