Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2013 » Лютий » 20

До 157-ї річниці з дня народження Софії Русової в обласній універсальній науковій бібліотеці ім.. В.Г. Короленка відбулась презентація нових видань, присвячених родині Ліндфорсів, за авторства директора інституту історії, етнології та краєзнавства, професора  Олександра Коваленка та його заступника, кандидата історичних наук, Олександра Рахна.

Мова йде про книгу О.О. Русов «Щоденники та спогади», в якій опубліковано мемуари видатного громадського діяча і вченого О.О. Русова, які висвітлюють його життєвий шлях, соціально-економічні та політичні процеси в Україні у другій половині ХІХ – на поч.. ХХ ст..

Книга побачила світ завдяки новій програмі обласного фінансування наукових видань.

Цього дня було читачам було представлено ще одну книгу -  «Гніздо вільнодумства і гуманності: садиба Ліндфорсів–Русових в Олешні та її мешканці», на сторінках якої йдеться про історію родини Ліндфорсів–Русових у с. Олешня, що на Чернігівщині, висвітлено життєвий шлях відомих представників цієї родини, оприлюднено унікальні світлини з фамільних архівів, наданих нащадками Софії Русової.

Автори висловили велику вдячність присутньому на презентації президенту благодійного фонду імені Софії Русової Івану Чаусу за надані цінні історичні матеріали та фінансування публікації даної книги.

Президент фонду в свою чергу наголосив на важливість подальшої співпраці у відродженні історії рідного краю, збереження та популяризації унікальної історичної спадщини родини Русових-Ліндфорс.

Примірники нових книг відразу ж після презентації були передані благодійним фондом до Ріпкинської гімназії та київського дитячого садку ім.. Софії Русової.
Переглядів: 619 | Додав: DimaX | Дата: 20.02.2013 | Коментарі (0)

Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz