Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » Архів матеріалів

Сьогодні 5 лютого, до дошкільного навчального закладу №53 міста Чернігова, завітав голова благодійного фонду ім. Софії Русової.

У день смерті видатної просвітительки, педагога, Іван Петрович Чаус поспілкувався з вихователями закладу,
розповів про свої погляди на сьогодення України, про діяльність благодійного фонду ім. Софії Русової і подарував цінний подарунок магнітно-маркерну дошку фліпчарт.

Також Іван Петрович запросив вихователів разом з діточками, за рахунок благодійного фонду відвідати музей та садибу Софії Русової в Олешні.

Переглядів: 478 | Додав: DimaX | Дата: 05.02.2019 | Коментарі (0)

2 лютого, на голубих озерах, у день смерті видатного музиканта, патріота та мужнього українця - Андрія Кузьменка (Скрябіна), зібрались відомі музиканти, аби вшанувати його пам"ять. Дуже символічно, що вечір пам"яті відбувся саме на Голубих озерах, на батьківщині видатної просвітительки Софії Русової, адже Андрій Кузьменко дуже близький до неї по духу, ніс у маси українську мову, культуру, музику, надихав молодь до патріотизму, та не боявся висловлювати своїх поглядів на події в Україні. Концерт пам"яті, який проходив за фінансової підтримки благодійного фонду ім. Софії Русової, зібрав повну залу шанувальників творчості Скрябіна, всі разом поринули у спогади, переглядали відео з життя Кузьми, та разом співали його хіти, які стануть вічними для багатьох поколінь українців!

Переглядів: 406 | Додав: DimaX | Дата: 05.02.2019 | Коментарі (0)

2 лютого, у річницю загибелі видатного співака, у туристичному комплексі "Голубі озера", за підтримки Благодійного фонду ім. Софії Русової, відбудеться концерт пам'яті Андрія Кузьменка (Скрябіна).
За участі відомих гуртів та виконавців.

Запис на безкоштовний автобус до туристичного комплексу "Голубі озера" за телефоном 098 240 48 41

Переглядів: 435 | Додав: DimaX | Дата: 21.01.2019 | Коментарі (0)

"День Соборності України: історія,факти" Під такою назвою в обласній бібліотеці для юнацтва відбувся "круглий стіл",присвячений 100-річчю Акту Злуки УНР та ЗУНР. Це свято об,єднало в бібліотеці національну еліту. Науковці, діячі культури, журналісти, підприємці згадували історію, аналізували її наслідки та сьогодення. Участь в "круглому столі" взяли невістка Героя України Левка Лук'яненка - Валентина, поетеса Ганна Демиденко, науковець Олександр Крук, журналіст Петро Антоненко, Голова Благодійного фонду ім.Софії Русової - Іван Чаус, який розповів про своє бачення нинішньої ситуації в країні та згадав цікаві історичні факти. Також детально розповів про діяльність фонду по вшануванню пам'яті соратниці Голови Директорії УНР Симона Петлюри - Софії Русової та запросив присутніх на її батьківщину с.Олешню Ріпкинського району до історико-меморіального музею видатного педагога - просвітительки, державної діячки України. 

Переглядів: 414 | Додав: DimaX | Дата: 21.01.2019 | Коментарі (0)

19 грудня, до діточок з малозабезпечених родин Чернігівської області, що нині оздоровлюються та відпочивають у туристичному комплексі "Голубі озера" завітав Святий Миколай.

Кожного року, за підтримки благодійного фонду ім. С. Русової для дітей з малозабезпечених родин, у цей день організовуються святкування одного з найочікуваніших днів у році, коли кожна дитинка чекає у гості Миколайчика з солодкими подарунками. Не став виключенням і цей рік, на кожного юного гостя у цей день чекали веселі конкурси, спілкування з казковими героями свята і звичайно солодкі подарунки від Миколая!

Переглядів: 368 | Додав: DimaX | Дата: 24.12.2018 | Коментарі (0)

7 грудня у обласному музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка відбулась урочиста церемонія нагородження лауреатів премії "Вибір року" від порталу "Чернігівщина туристична".

Конкурс тривав протягом всього 2018 року. Ініціатором та організатором заходу став департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації. Конкурс проводився у нашій області вперше. Було розроблено положення про проведення конкурсу із визначенням основних номінацій та створена експертна рада, у склад якої  увійшло 9 фахівців різних напрямів туристичної галузі регіону. Саме експертна рада, з урахуванням балів Інтернет – голосування, визначала переможців обласного туристичного конкурсу.

І саме в номінації кращий фестиваль року було обрано переможцем VII Міжнародний фестиваль авторської пісні на Голубих озерах та свято Івана Купала (с. Олешня, Ріпкинський р-н), який щорічно організовується благодійним фондом ім. Софії Русової.

Переглядів: 393 | Додав: DimaX | Дата: 14.12.2018 | Коментарі (0)

Майдан нашої свободи:історія без міфів,, За ініціативи обласної бібліотеки для юнацтва та підтримки благодійоного фонду ім. Софії Русової, 22 листопада був представлений історико-літературний проект,присвячений Героям Майдану та пам'яті жертв голодомору і політичних репресій. Автор проекту-бібліотекар Володимир Єрмак-організував літературно-мистецьку композицію та виставку унікальних архівних матеріалів.Активну участь у заході взяли Валентина Лук,яненко/член родини Героя України Левка Лук,яненка/ та поет Яків Ковалець,які розповіли учням чернігівської школи №19 про маловідомі сторінки нашої історії і подарували цікаві книги.Представник міської організації ВО,,Батьківщина,,Валерій Воробей наголосив на актуальності уроків Майдану і вручив для бібліотеки цінний подарунок-обігрівач. Президент Благодійного фонду ім.Софії Русової Іван Чаус розповів про діяльність організації і запропонував за власної меценатської підтримки організувати поїздки на батьківщину Софії Русової-с.Олешню та туристичний комплекс Голубі озера.

Переглядів: 377 | Додав: DimaX | Дата: 28.11.2018 | Коментарі (0)

9 листопада 2018-День української писемності та мови- //Пам,ять серця-Україна // /Софія Русова і українська ідея/ свято в чернігівській школі 19 відбулося за ініціціативи та активної участі обласної бібліотеки для юнацтва та благодійного фонду ім.Софії Русової.Відкрила свято директор школи,лауреат обласної премії ім.Софії Русової 2018року Людмила Шелупець,а учні школи представили літературну композицію.Бібліотекар обласної бібліотеки для юнацтва Володимир Єрмак представив нове видання Софія Русова //Мемуари/ Полтава,2018,а дослідник Іван Зайченко розповів про актуальні проблеми вивчення творчої спадщини Софії Русової.Активну участь в організації свята взяв голова благодійного фонду ім.Софії Русової,меценат Іван Чаус.який детально розповів про діяльність фонду та подарував школі цікаві книги про Софію Русову та її родину.

Також Іван Петрович запропонував школярам відвідати садибу Софії Русової, за рахунок благодійного фонду.

Переглядів: 303 | Додав: DimaX | Дата: 14.11.2018 | Коментарі (0)

IMG_687127 вересня 2013 р. У селі Олешня Ріпкинського району відкрився Історико-меморіальний музей Софії Русової. Експозиція, яку створили фахівці Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського – завідуюча науково-методичним відділом Валентина Луцька, наукові співробітники Микола Горох та Євген Населевець, розмістилася в будиночку на території садиби Ліндфорсів, де народилася Софія Федорівна. Нині нею опікується Благодійний фонд імені Софії Русової, який очолює Іван Чаус, котрий і виступив замовником музейного будівництва.

У відносно невеликому за площею приміщенні автори намагалися розкрити життєвий і творчий шлях видатної громадської та державної діячки. Окремі розділи присвячені її родині – батькам, брату та сестрам, дітям, друзям, розповідають про педагогічну діяльність як в Україні, так і в еміграції. Окрасою експозиції є меморіальні речі Софії Федорівни, передані її нащадками. Затишну домашню атмосферу створюють невеликий інтер’єр та камін. Знайшлося в музеї місце й розвиткові гончарних традицій села Олешня та майстерні, створеній Ліндфорсами.

За 5 років роботи, музей відвідало понад 3 тисячі відвідувачів, які приходять надихнутися та почерпнути нових знань щодо видатної просвітительки Софії Федорівни Русової.

Переглядів: 368 | Додав: DimaX | Дата: 27.09.2018 | Коментарі (0)

23 лютого в Чернігівському Національному педагогічному університеті ім. Т.Г. Шевченка, за підтримки благодійного фонду ім. Софії Русової відбувся творчий вечір поета-пісенника Віктора Погуляя, присвячений четвертій річниці майдану та пам'яті Небесної сотні.
Голова благодійного фонду ім. Софії Русової в своєму виступі розповів про події чотирирічної давнини, які відбувалися на Майдані, і що змінилося в нашій країні за чотири роки та повідав про своє бачення подій сьогодення, і яким шляхом має рухатися країна за для того, аби всі громадяни жили гідно і в достатку. На прикінці свого виступу Іван Чаус вручив премію ім. Софії Русової, за активну і патріотичну позицію, людині, яка не одноразово підримувала наших бійців своїми виступами в зоні проведення АТО, автору-виконавцю в номінації "Кращий автор-виконавець патріотичної пісні 2017 року" - Віктору Погуляю, а сам автор виконав перед багаточисельною аудиторією свої найвідоміші твори.

Переглядів: 497 | Додав: DimaX | Дата: 26.02.2018 | Коментарі (1)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 23 24 »
Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz