Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2014 » Липень » 8 » III Міжнародний фестиваль авторської пісні та свято Івана Купала
III Міжнародний фестиваль авторської пісні та свято Івана Купала
23:07

4–6 липня на Чернігівщині в живописному місці на Голубих озерах відбулось відразу дві надзвичайні події. Саме напередодні купальської ночі розпочався вже традиційний ІІІ Міжнародний фестиваль авторської пісні та Свято купальської традиції «Івана Купала на Голубих озерах». 
Фестиваль зібрав велику кількість не тільки конкурсантів, відомих виконавців з України, Білорусі, Литви, а й шанувальників бардівської пісні, прихильників відпочинку на озерах.
З кожним роком значно зростає якість та рівень проведення  фестивалю, - про це свідчить безліч позитивних відгуків від учасників та гостей.

В перший день відбулася урочиста церемонія відкриття фестивалю, гості та учасники мали змогу почути та насолодитися виступами відомих бардів, а другого дня  відбулись творчі майстерні, та власне конкурсна програма - автори та виконавці представили пісні у власному виконанні та позмагатися за звання лауреатів. Цьогорічний фестиваль став особливим тим, що зібрав і лауреатів минулих сезонів, які виконали свої композиції в рамках вечора пам’яті В.Висоцького. Серед них гості почули минулорічну призерку гран-прі –  незрівнянну виконавицю Олену Іванову (Чернігів).
6 липня  відбувся гала-концерт лауреатів та дипломантів фестивалю, на завершення якого  вони отримали дипломи та подарунки від організаторів і звичайно ж масу позитивних та яскравих емоцій.
Лауреатів визначало авторитетне журі, в складі якого цього річ були такі відомі барди як Володимир Новиков (м.Київ), Анна Киячук (м. Запоріжжя), Олег Швидкий (м. Запоріжжя), котрі як на відкритті фестивалю, так і на гала концерті показали на сцені свій високий професіоналізм і підкорили всіх присутніх своїм чудовим виконанням.

«Пісенна творчість є невід’ємною складовою національної культури. Саме у ній у найбільшій мірі знаходять своє відображення духовність, традиції та ментальність народу. Дуже гарно, що у цьому фестивалі гармонійно поєднуються українська традиція і авторська пісня», - наголосив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Журман під час церемонії нагородження переможців фестивалю. Він висловив сподівання, що наступний фестиваль буде не менш масштабним та об’єднає ще більше авторів і виконавців бардівської пісні.

Отже за результатами ІІІ Міжнародного фестивалю авторської пісні на Голубих озерах цьогорічними лауреатами стали Лілія Іванішина та Марина Штурмаревич (м. Чернігів).

Досить зворушливо, що спеціальний приз та звання «Надія фестивалю» отримав наймолодший учасник – п’ятирічний Олег Осиков, (м. Чернігів).

Перед завершенням гала-концерту яскравою ноткою став вихід на сцену організатора фестивалю авторської пісні – Івана Чауса. Несподівано для всіх присутніх  він зачитав вірші, від котрих у багатьох присутніх забриніла сльоза…Мало хто думав, що від вірша можна отримати таке задоволення... І якщо організатора фестивалю така лірична душа, хіба це не привід для посилення впевненості у тому, що кожен наступний з них буде ще цікавішим.

Саме він вручив Спеціальний приз За вірність фестивалю бардівській пісні та краще виконання пісень В.Висоцького відомому барду України Олегу Швидкому (м. Запоріжжя), який настільки зачарував своїм емоціальним та зворушливим виступом, що глядачі аплодували стоячи і не відпускали зі сцени.
Останнім акордом фестивалю стало виконання спільної пісні «Как здорово, что все мы здесь сегодня собрались», яка зібрала на сцені всіх бардів та лауреатів.  Цей неповторний фестиваль ще довго житиме в серцях та спогадах його  гостей та учасників.

Коли на Голубі озера спустилася ніч, всі, хто був на святі, вийшли на берег озера. Саме тут почалося колоритне і самобутнє свято. Театралізована фольклорна програма «Купальське дійство на Голубих озерах» справило незабутнє враження. Були тут і головні персонажі свята - Купала та Марена, і стрибки через багаття, і дівочі пісні, і віночки на тихій гладі озера.
Свято завершилось феєричним виступом відомої кавер-групи «Совершенно секретно», яка своїм запальним виконанням влаштувала чудову дискотеку просто неба.
Ще до самого ранку не згасали вогнища біля наметів, а над Голубими озерами пливла бардівська пісня...

Переглядів: 539 | Додав: DimaX | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz