Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2010 » Вересень » 8 » Ювілей великого кобзаря
Ювілей великого кобзаря
21:03

Справжні козаки, смачний куліш та мелодійна українська пісня…Саме таким було свято на козацькому подвір’ї з приводу ювілею відомого в Україні та за її межами кобзаря-лірника Василя Нечепи.

На околиці Носівки розташувалася хатина – дивовижний осередок козацтва, оточений відповідною атрибутикою. На подвір’ї в величезному казані вариться куліш, поряд – литаври, а далі козацькі клейноди і звичайно прапор України. В хаті справжній музей істрорії часів козаччини: є тут гетьманські булави, і кобзи, старовинні ікони, картини з зображенням запорожців, козацькі шаблі, лапті, в яких свого часу ходили наші предки, та багато-багато інших не менш цікавих речей старовини. Від такого просто подих зхоплює. А ще коли навколо всі ходять в українському національному вбранні, то і взагалі відчуваєш себе справжнім українцем.

Вітати ювіляра з’їхалось багато гостей та друзей, серед них представники владних кіл, з

м. Києва, Чернігова, Славутича, особисто завітав на урочистості президент благодійного фонду ім. С.Русової Іван Петрович Чаус. Серед присутніх був колектив української народної пісні, а також ічнянські козаки, які  влаштували справжнісіньке шоу козацьких розваг – представивши номера на витривалість, вправність верхової їзди та володіння зброєю.

Букети квітів, теплі слова привітань, пісні та інші подарунки дарували Василю Григоровичу в цей день гості. А він в свою чергу радував присутніх своїм солов’їним співом. Нехай же ще довго його руки торкаються струн, а пісня летить далеко-далеко просторами рідної неньки України та за її межі.

 

 

Переглядів: 631 | Додав: DimaX | Рейтинг: 4.0/1 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz