Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2009 » Грудень » 16 » НАГОРОДА ВІД ПАТРІАРХА.
НАГОРОДА ВІД ПАТРІАРХА.
19:40
7 грудня 2009 року відбулось нагородження орденом Святої великомучениці Варвари старшого наукового співробітника благодійного фонду ім.. Софії Русової., мистецтвознавця, заслуженого вчителяУкраїни, Інесси Іванівни Вачнадзе.

-    Інессо Іванівно, Ви нещодавно були нагороджені орденом  Святої великомучениці Варвари. Які Ваші враження?
-    Цю почесну нагороду я отримала за заслуги з відродження духовності, утвердження  Помісної Української православної Церкви та з нагоди 75-річчя від дня народження, а також за опіку над людьми похилого віку, та дітьми, чиї батьки перебувають в місцях позбавлення волі.  Вручати орден приїхав сам Патріарх Київський і Всієї Руси-України – Філарет, вручення відбулося в Катерининській церкві в день великомучениці Катерини 7 грудня.
-    Ви є старшим науковим співробітником благодійного фонду ім. Софії Русової. Що Вас спонукало до співпраці?
-    Спадщиною Русової зацікавилась ще в 1991-му році, тоді ж познайомилася з її онучкою – Ніною Михалевич, яка приїжджала на Батьківщину в с. Олешню, та 18 років по тому з правнучкою Софії Русової – Іриною Михайлевич-Ткаченко, що приїзжала на мистецьке свято пам’яті Софії Русової, яке відбулося 3 жовтня 2009 року в с. Олешні. Я була дуже вражена її любов’ю до України, знанням української мови, адже вона вперше в житті побувала на історичній батьківщині.
Зараз я очолюю гурток плекання української мови ім.. С. Русової  де знайомлю наймолодших школярів зі спадщиною великої просвітительки.  Про благодійний фонд дізналася випадково, і одразу ж зацікавилася його діяльністю, а після знайомства з Іваном Петровичем Чаусом, з великим задоволенням почала співпрацювати з фондом адже стратегічний напрямок відродження спадщини Софії Русової та ті добрі справи які вже зроблені для мене дуже важливі і близькі за покликанням, бо вже давно досліджую діяльність та здобутки цього видатного педагога.

Переглядів: 819 | Додав: DimaX | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz