Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2010 » Червень » 21 » Благодійному фонду ім. Софії Русової 1 рік
Благодійному фонду ім. Софії Русової 1 рік
16:55

     Нашому благодійному фонду 1 рік. Створений він був з благородною метою – відродження і збереження історичної та педагогічної спадщини видатної української просвітительки Софії Русової, життя якої було найтіснішим чином пов’язане з Чернігівщиною. За рік зроблено багато добрих і благородних справ, серед яких найбільш запам’яталися довгоочікувана розробка проекту, а згодом і початок будівництва музейно-туристичного комплексу «Садиба Софії Русової» в селі Олешні Ріпкинського району; кропітлива підготовка та проведення мистецького свята в Олешні з відкриттям Майдану Софії Русової та незабутній приїзд до Олешні правнучки Софії Русової Орисі Михалевич з Канади. Фондом проведено численні вечори пам’яті Софії Русової, надавалась допомога школам та малозабезпеченим дітям. Варто відзначити проведення цікавого та водночас дуже важливого конкурсу серед школярів області на найкращий макет пам’ятника С.Русовій та на кращий вірш, присвячений просвітительці. Не менш вагомою сторінкою цьогорічної діяльності стали реставраційні роботи на меморіальному комплексі Військової Слави в с. Грабові та встановлення пам’ятного знаку на місці поховань воїнів, померлих в 1943 році у польових шпиталях в селі Грабові Ріпкинського району, та ін.
     Ці  заходи гуртували освітян та педагогів, студентів та учнів загальноосвітніх шкіл, журналістів та всіх охочих. Адже саме в цьому руслі  працювала С.Русова. Хотілось би, щоб нашу діяльність знало та підтримувало якомога більше людей, оскільки  саме з  виховання починається суспільство та людина з великої  літери, людина свідома та духовно багата, яка зможе закласти основу багатої  та високорозвиненої нації.
     З цією метою наш благодійний фонд продовжує  розвиватися, встановлює  нові  контакти, ставить нові  завдання та цілі.
     Вже зараз з нами співпрацюють Національний  інститут Українознавства, Чернігівський Національний педагогічний університет, Чернігівське міське та обласне управління освіти, Чернігівський  історичний музей, Київський дитячий садок  ім. Софії   Русової, школи Чернігова та області, та  ін. Наша діяльність знаходить підтримку серед Софіїних нащадків, фонд веде активне листування з правнучками Русової  Орисею Михалевич, Людмилою Левицькою, Ольгою Рудакевич, які  зараз живуть в Канаді  та Сполучених Штатах.
     Зроблено чимало, але багато і планів на майбутнє. Це завершення спорудження музейно-туристичного комплексу в Олешні, розробка туристичного маршруту «Шляхи Софії Русової», відкриття пам’ятника Софії Русовій, щорічне проведення культурних свят, вручення нагород та премій видатним педагогам і талановитим школярам, збір матеріалів для майбутнього музею Софії Русової та музею гончарної справи, щоденна робота з поширення педагогічних ідей видатної просвітительки.
     Краще від будь-яких слів за людину говорять її справи. Софія Русова виховувала в українських дітях УКРАЇНСЬКЕ: мову, світосприйняття, культуру. І праця її не була даремною, - на Чернігівщині справи просвітительки-педагога і української патріотки здобули гідне продовження.
     Зерно добра, посіяне Софією на землі Ріпкинщини у минулому столітті, дало густий і благодатний колос у віці нинішньому.
Переглядів: 785 | Додав: DimaX | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz