Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2014 » Січень » 29 » Шляхами Софії Русової
Шляхами Софії Русової
23:14

Для благодійного фонду імені Софії Русової цей рік є особливим, адже фонду незабаром виповнюється 5 років. За цей час вже зроблено немало справ – започатковано багато проектів, - це насамперед проведення мистецького свята ім..Софії Русової  до дня учителя в с.Олещня, Ріпкинського р-ну, проведення вечорів пам’яті Софії Русової, започатковано та щорічно проводиться Міжнародного фестивалю авторської пісні та свята Івана Купала на Голубих озерах, в майбутніх планах, окрім вже традиційних свят, – новинкою стане проведення фестивалю гончарів.

Благодійний фонд підтримує науковців, які займаються дослідженням та популяризацією ідей Софії Русової, щорічно проводяться конференції «Русівські читання», здійснено випуск брошури про історію родину Ліндфорс "Гніздо вільнодумства та гуманності", створено архів друкованих та відеоматеріалів про життя і діяльність С. Русової, створено фільм «Шляхами Софії Русової», відкрито меморіальну дошку пам'яті просвітительки в ЧНПУ ім. Т.Г. Шевченка.

Важливим в діяльності фонду є знайомство молодого покоління з ідеями, життєвим шляхом та діяльністю Софії Русової. Для учнів та студентів проведені конкурси на кращий малюнок, конкурси на кращі твори і вірші, присвячені Софії Русовій.  Зараз триває конкурс на краще фото за темою «Україна починається з родини».

Поступово фонд займається створенням історико–культурного комплексу «Садиба Софії Русової». Минулого року вдалося здійснити важливий проект зі створення унікального музею спадщини Софії Русової, який знаходиться на її історичній батьківщини в с. Олешня.

Особливу увагу фонд приділяє дитячим закладам, інтернатам, малозабезпеченим родинам. Фонд вже допоміг більше ніж двом  десяткам закладам та сім’ям.  
Не виключенням стали і цьогорічні свята.

Традиційно, до Різдва президент благодійного фонду ім.. С.Русової Іван Чаус завітав з подарунками до наймолодших – вихованців дитячого садочка в смт. Добрянка, Ріпкинського району. Радо вітали гостя діти, адже вони отримали не лише іграшки, а і спортивне обладнання  та море солодощів.

Тож, благодійний фонд не обмежує своєї діяльності. Підтримувати та дарувати радість людям – ось, що є дійсно важливим, і чого часто бракує в сьогоденні.

Переглядів: 828 | Додав: DimaX | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz