Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2014 » Лютий » 14 » Софія в моєму серці
Софія в моєму серці
18:57

На передодні 158-ї річниці з дня народження Софії Русової та 5-річчя Центру педагогічної спадщини Софії Русової на базі Ріпкинської гімназії №2  відбулась яскрава подія за участі керівництва району,  працівників освіти та журналістів.

Приємно, що на свято зібралося багато видатних науковців та педагогів з різник куточків України, людей яких протягом багатьох років роблять вагомий внесок  у вивчення та розвиток педагогічної спадщини Софії Русової. Серед них голова Жіночого центру "Спадщина» Галина Дацюк, директор київського дитячого садку ім. С.Русової – Людмила Синекоп, директор загальноосвітньої школи-садка I ступеня №7 м. Івано-Франківська Марія  Ільків, директор інституту післядипломної освіти ім. Ушинського І.В. Лисенко та інші.

Свято розпочалось з привітань керівництва району,  кращі педагоги отримали премії Софії Русової від начальника відділу освіти Ріпкинської райдержадміністрації Л. Багмута та заступника голови ріпкинської райдержадміністрації А. Булди.

З вітальним словом до присутніх звернувся президент благодійного фонду ім. С.Русової Іван Чаус, та зачитав вітальну адресу директору гімназії Корж Наталії Миколаївні та керівнику центру педагогічної спадщини С.Русової Гарус Світлані Олександрівні від голови обласної ради Анатолія Мельника, а від благодійного фонду вручив подарунки та висловив вдячність за тісну співпрацю з фондом в популяризації спадщини Софії Русової.

«Мабуть, якщо Софія побачила б, як відновлюється і шанується її спадщина сьогодні, вона б зраділа, оскільки не хотіла, щоб величали її постать, а хотіла щоб саме її здобутки втілилися в життя. І це здійснилося – і це є справді радість, адже праці тепер використовуються на практичному рівні.», згадував Іван Петрович слова Ірини Михалевич, правнучки Софії Русової, під час її останнього перебування в Олешні в 2009 році.

Іван Чаус розповів про досягнення та майбутні плани благодійного фонду, зокрема про проект проведення всеукраїнського фестивалю гончарів, який відбудеться влітку в Олешні.

Родзинкою свята  стало вручення подарунків та грамоти Бевзюк Крістіні, учениці 6-го класу гімназії, за зайняте 3-е місце в обласному фотоконкурсі «Україна починається з родини», присвяченого до 158-річниці з дня народження Софії Русової, який проходив за організації благодійного фонду.

В теплій душевній атмосфері святкування продовжилося концертною програмою «Софіїни зустрічі: Софія в моєму серці.»

Музично-літературною композицією – «Благословенна в небі Україна» свої таланти продемонструвала співуча та обдарована молодь Ріпкинщини, а наприкінці концерту присутні спостерігали театралізоване дійство, яке відобразило життєвий шлях Софії Русової, починаючи з періоду життя в Олешні, завершуючи її далекими спогадами закордоном.

На завершення, гості мали можливість переглянути виставку творчих  робіт учнів гімназії, презентації роботи центру здоров’я та відвідати Святомиколаївський храм в смт. Ріпки. Як підсумок, кожен присутній міг висловити свою думку,  яким чином  ідеї Софії Русової вплинули на їх подальшу працю, запаливши в серці вогник мети та прагнення до кращого.

Переглядів: 665 | Додав: DimaX | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz