Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2014 » Вересень » 30 » Софіїн день
Софіїн день
12:39

Сьогодні православний світ вшановує пам'ять святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Ці імена є найбільшими християнськими чеснотами, і закарбувалися в історії як уособлення мужності, незламності та самопожертви заради своєї віри.
Недаремно людина отримує те чи інше ім’я, впродовж життя воно має свій особливий вплив. Недаремно Софія – уособлення мудрості. Цього дня неможливо не згадати ім’я Софії Русової – мудрого педагога та наставника, життя якої стало  смолоскипом жертовності заради майбутнього Батьківщини.

Любов до України, прагнення бачити її могутньою Державою, стати на рівні з усіма народами світу в родині Ліндфорсів-­Русових — спадкові. Куди б не закидала їх доля.

Нині ім’я нашої землячки, видатного педагога, вченого, просвітительки, всесвітньо відомої громадської діячки, організатора першого в Україні дитячого садка, голови Української філії Міжнародної жіночої організації, автора концепції національної освіти, нової школи, нових підручників і посібників Софії Русової відоме в усьому світі. Шанують пам’ять цієї дивовижної жінки і на її малій батьківщині, в селі Олешні Ріпкинського району на Чернігівщині. Саме тут, у школі, котра носить ім’я Софії Русової, утверджуються і втілюються в життя принципи й засади її української педагогіки.

І як приємно, що саме вдома, у маленькій Олешнянській школі, сьогодні усе так, як і хотіла Софія. За її методикою навчається дітвора. І «українським щебетом наповнені наші дитячі садки», і з перших розумних кроків діти знають, чим живе їхня родина, і співають пісень «з бабусиної скрині». Софія Русова страждала і писала тоді, що «сучасна українська школа не дає дітям освіти, бо суперечить усім вимогам педагогічної науки, всім потребам народного життя, вона калічить розум і душу дитини, одриває дитину від родини, й, несвідому, кидає на розпуття без усякого виховання, без певної освіти, вона не відповідає духовному складові українського народу». Нині все змінилося. І наша українська школа — на шляху до своєї духовності. І в наших силах — продовжувати йти вперед, у напрямі своєї ментальності й сакральності.

Переглядів: 517 | Додав: DimaX | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz