Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2010 » Лютий » 22 » Відзначення 154-ї річниці з дня народження Софії Русової в Києві.
Відзначення 154-ї річниці з дня народження Софії Русової в Києві.
18:27
У Київському будинку вчителя Національний Інститут Українознавства АН України провів урочисте засідання,  присвячене 154-й річниці з дня народження талановитого педагога-просвітительки, вченої зі світовим ім’ям, Софії Русової. На заході були присутні і представники нашого благодійного фонду – Почесний голова, кобзар-лірник Василь Нечепа та заслужений вчитель України, Інеса Вачнадзе.
Засідання вела завідувач відділу культури Національного науково-дослідного інституту українознавства, народна артистка України, Валентина Коротя-Ковальська. 

З доповіддю виступили канд. філософ. наук, заступник директора ННДІУ, Тарас Кононенко, заступник начальника головного управління освіти і науки, В. Горюнова, методист українознавства Чернівецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Т.Мінченко, канд. мистецтвознавства, ст. наук. співробітник ДАКККІМ Лариса Горенко.

Цікаву інформацію з відео презентацією про існування і благородну працю благодійного фонду ім. Софії Русової презентував Почесний голова фонду, старший науковий співробітник ННДІУ, кобзар-лірник Василь Нечепа. Зокрема демонструвалися фрагменти про відбудову гончарної майстерні в с.Олешня, заснованої батьком С.Русової – Ф.Ліндфорсом, висадка Софіїного саду, зустріч з нащадками просвітительки, та ін. Присутні також мали змогу послухати чарівні мелодії та народні пісні у його виконанні.

Про коріння діяльності Софії Русової, створення першого в Україні дитсадка українською мовою та продовження цієї ідеї в Чернігівській школі №1 розповідала Заслужений вчитель України, Інесса  Вачнадзе. Інеса Іванівна вже багато років керує гуртком плекання української мови ім. Софії Русової, де працює за педагогічними ідеями та методами видатної просвітительки з наймолодшими школярами. Цими ідеями та напрямами роботи вона охоче ділилася з присутніми, продовжуючи справу Русової та доносячи мудре Софіїне слово майбутнім поколінням.
Переглядів: 749 | Додав: DimaX | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz