Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2010 » Червень » 26 » Олешнянські голубі озера.
Олешнянські голубі озера.
20:04
         Село Олешня, що на Ріпкинщині, відоме своєю мальовничою природою. Тут, серед соснових лісів, зростала видатний педагог та просвітителька Софія Русова, ці місця є батьківщиною гончарів та привабливим місцем для митців та художників, адже оточуюча краса надихає творити, додає наснаги та сповнює новими силами.
        Неподалік від Олешні знаходяться голубі озера, відомі не тільки на Чернігівщині, а й далеко за її межами. Кришталево чиста вода озер, розташованих серед соснового лісу, має неабиякі цілющі властивості, тому недарма це місце є таким привабливим для відпочинку.
         Понад 250 тис. туристів з України, Білорусі, Росії, Польщі, Чехії, Америки, країн Балтії щороку приїжджають на голубі озера.
          Дивуються гості місцевій красі та радо повертаються сюди знову і знову. Так, минулого року Олешня з її природними дивами чарувала правнучку Софії Русової Ірину Михалевич, яка приїхала на Батьківщину з далекої Канади. Слів не вистачало, щоб висловити все захоплення пейзажами та природними багатствами рідного краю. Особливо зачарували гостю голубі озера, які беззаперечно можна назвати справжнім дивом.
         Чому ж саме тут вода така особлива?
         Справа в тому, що дно кожного озера вкривають залежи кварцового піску, який використовується для виготовлення скла. Такий пісок відрізняється від звичайного як властивостями, так і кольором, надаючи воді яскраво блакитного відтінку. Саме тому озера і називають «голубі».
           Площа найбільшого озера складає 25га, та має глибину  біля 20м.  Але й такої кількості місця на берегах озер не завжди буває достатньо через велике число охочих вдихнути на повні легені чисте повітря соснового лісу та насолодитися відпочинком біля кришталево-прозорої, блакитної води.
           Та Олешня радо приймає всіх бажаючих, соснові ліси не шкодуючи роздають свої багаті дари – гриби, суниці, малину, даруючи чудові варіанти дозвілля на природі.
          Приїздять сюди не тільки влітку: місце є досить привабливим для полювання та відоме своїми багатими мисливськими угіддями.
           Тож, не гайте часу і обов’язково завітайте в цей мальовничий куточок Полісся!  ФОТОЗВІТ>>>

Переглядів: 2111 | Додав: DimaX | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz