Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » Архів матеріалів

4–6 липня на Чернігівщині в живописному місці на Голубих озерах відбулось відразу дві надзвичайні події. Саме напередодні купальської ночі розпочався вже традиційний ІІІ Міжнародний фестиваль авторської пісні та Свято купальської традиції «Івана Купала на Голубих озерах». 
Фестиваль зібрав велику кількість не тільки конкурсантів, відомих виконавців з України, Білорусі, Литви, а й шанувальників бардівської пісні, прихильників відпочинку на озерах.
З кожним роком значно зростає якість та рівень проведення  фестивалю, - про це свідчить безліч позитивних відгуків від учасників та гостей.

В перший день відбулася урочиста церемонія відкриття фестивалю, гості та учасники мали змогу почути та насолодитися виступами відомих бардів, а другого дня  відбулись творчі майстерні, та власне конкурсна програма - автори та виконавці представили пісні у власному виконанні та позмагатися за звання лауреатів. Цьогорічний фестиваль став особливим тим, що зібрав і лауреатів минулих сезонів, які виконали свої композиції в рамках вечора пам’яті В.Висоцького. Серед них гості почули минулорічну призерку гран-прі –  незрівнянну виконавицю Олену Іванову (Чернігів).
6 липня  відбувся гала-концерт лауреатів та дипломантів фестивалю, на завершення якого  вони отримали дипломи та подарунки від організаторів і звичайно ж масу позитивних та яскравих емоцій.
Лауреатів визначало авторитетне журі, в складі якого цього річ були такі відомі барди як Володимир Новиков (м.Київ), Анна Киячук (м. Запоріжжя), Олег Швидкий (м. Запоріжжя), котрі як на відкритті фестивалю, так і на гала концерті показали на сцені свій високий професіоналізм і підкорили всіх присутніх своїм чудовим виконанням.

«Пісенна творчість є невід’ємною складовою національної культури. Саме у ній у найбільшій мірі знаходять своє відображення духовність, традиції та ментальність народу. Дуже гарно, що у цьому фестивалі гармонійно поєднуються українська традиція і авторська пісня», - наголосив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Журман під час церемонії нагородження переможців фестивалю. Він висловив сподівання, що наступний фестиваль буде не менш масштабним та об’єднає ще більше авторів і виконавців бардівської пісні.

Отже за результатами ІІІ Міжнародного фестивалю авторської пісні на Голубих озерах цьогорічними лауреатами стали Лілія Іванішина та Марина Штурмаревич (м. Чернігів).

Досить зворушливо, що спеціальний приз та звання «Надія фестивалю» отримав наймолодший учасник – п’ятирічний Олег Осиков, (м. Чернігів).

Перед завершенням гала-концерту яскравою ноткою став вихід на сцену організатора фестивалю авторської пісні – Івана Чауса. Несподівано для всіх присутніх  він зачитав вірші, від котрих у багатьох присутніх забриніла сльоза…Мало хто думав, що від вірша можна отримати таке задоволення... І якщо організатора фестивалю така лірична душа, хіба це не привід для посилення впевненості у тому, що кожен наступний з них буде ще цікавішим.

Саме він вручив Спеціальний приз За вірність фестивалю бардівській пісні та краще виконання пісень В.Висоцького відомому барду України Олегу Швидкому (м. Запоріжжя), який настільки зачарував своїм емоціальним та зворушливим виступом, що глядачі аплодували стоячи і не відпускали зі сцени.
Останнім акордом фестивалю стало виконання спільної пісні «Как здорово, что все мы здесь сегодня собрались», яка зібрала на сцені всіх бардів та лауреатів.  Цей неповторний фестиваль ще довго житиме в серцях та спогадах його  гостей та учасників.

Коли на Голубі озера спустилася ніч, всі, хто був на святі, вийшли на берег озера. Саме тут почалося колоритне і самобутнє свято. Театралізована фольклорна програма «Купальське дійство на Голубих озерах» справило незабутнє враження. Були тут і головні персонажі свята - Купала та Марена, і стрибки через багаття, і дівочі пісні, і віночки на тихій гладі озера.
Свято завершилось феєричним виступом відомої кавер-групи «Совершенно секретно», яка своїм запальним виконанням влаштувала чудову дискотеку просто неба.
Ще до самого ранку не згасали вогнища біля наметів, а над Голубими озерами пливла бардівська пісня...

Переглядів: 543 | Додав: DimaX | Дата: 08.07.2014 | Коментарі (0)

У травні, коли розквітають яскраві квіти і дзвенить пташиний спів, теплий весняний вітер приносить до нас свято Останнього дзвоника. Для більшої частини учнів це просто оповіщення про прихід шкільних канікул.
Але для деяких закінчення шкільного року пов'язано не тільки з радістю, але і з побоюванням, легким смутком, надіями… Для тих, хто цього року закінчує школу, останній дзвоник є відліком початку найбільшої зміни в житті. Вони начебто і не зовсім дорослі ще, але вже й не діти. Попереду ще море тривоги у вигляді випускних та вступних іспитів.
Розділити радість сьогоднішнього свята, пригадати хвилюючі миті з свого шкільного життя до Олешнянської загальноосвітньої школи ім. Софії Русової завітав президент благодійного фонду ім. Софії Русової Іван Чаус. Вітаючи випускників Іван Петрович  згадував приклади з життя Софії Русової, нагадуючи, що останній дзвоник у школі – це водночас і перший дзвоник дорослого життя для кожного випускника. «Для себе жити сумно і не цікаво», – так казала наша видатна землячка та педагог – Софія Федорівна Русова. Замисліться над цими словами. Робіть добро, розвивайтеся і живіть не лише для себе. Вивчайте ті професії, до яких вам лежить душа і до яких маєте таланти, займайтесь фізичним та духовним розвитком. Будьте відкритим для нових знань, ідей та знайомств. Будьте гордістю своїх батьків та своєї держави! 
Тож щасливої долі і щастя доволі, дорогі випускники!!!

Переглядів: 436 | Додав: DimaX | Дата: 04.06.2014 | Коментарі (0)

4, 5, 6 липня 2014 року  відбудеться ІІІ Міжнародний фестиваль авторської пісні та свято Івана Купала на Голубих озерах.
Фестиваль збере не тільки конкурсантів, а й відомих бардів  України, Білорусі, Росії та інших країн. 

В перший день відбудеться урочиста церемонія відкриття фестивалю, гості та учасники матимуть змогу почути та насолодитися виступами відомих бардів, а другого дня  відбудуться творчі майстерні, та власне конкурсна програма - автори та виконавці зможуть представити пісні у власному виконанні та позмагатися за звання лауреата в різних номінаціях. Цьогорічний фестиваль збере лауреатів минулих сезонів, які виконають свої композиції в рамках вечора пам’яті В.Висоцького. 6 липня відбудеться гала-концерт лауреатів та дипломантів фестивалю.

На березі великого Голубого озера буде облаштовано наметове містечко, батутне містечко для дітей та дорослих; протягом днів проведення фестивалю діятиме виставка-ярмарок, пункти харчування. Любителі активного відпочинку зможуть взяти участь в спортивних змаганнях, а щовечора на березі озера запалають ліричні пісенні вогнища.

Родзинкою фестивалю стане театралізоване Купальське дійство з традиційними народними гуляннями, піснями танцями та феєрверком, а на завершення свята на вас чекає святкова дискотека з лазерним шоу!

Тож не пропустіть можливість поринути у чудову романтичну атмосферу фестивалю. Світ гарної музики, цілющої води та літнього відпочинку чекає на вас!

 З положеннями та програмою фестивалю, умовами участі та перебування  можна ознайомитись ТУТ http://festivali.org.ua/frm/index.php?t=2140

Переглядів: 490 | Додав: DimaX | Дата: 28.05.2014 | Коментарі (0)

9 травня свій 100-річний ювілей відзначила жителька с. Клубівка, Ріпкинського району – Глафіра Луківна Московченко.
Цього травневого дня президент благодійного фонду Іван Чаус вкотре завітав до пані Галфіри та привітав її зі святом.
Краще ніж будь хто старенька розуміє ціну перемоги, тому для неї свято 9 травня є особливим та символічним.
Непростий життєвий шлях пройшла ця жінка, очевидиця страшних подій Другої світової війни. Ставши свідком Клубівської трагедії - однієї з найстрашніших каральних операцій нацистів з винищення мирного населення, Глафіра Луківна була однією з небагатьох, кому вдалось вирватись з пазурів карателів того чорного дня. У вогняному пеклі нелюди знищили 508 жителів, серед них 109 дітей. Жінка враз втратила батька, матір, вагітну сестру, чоловіка, семирічну доньку – вони були розстріляні, а самій з синами Павлом та Петром їй вдалось втекти на луки, де вони й врятували життя.
Нині  за нею доглядає  54-річна онучка Ганна, яка проживає в Києві.
Іван Петрович щороку неодноразово навідується до хатини Глафіри Луківни, аби надати необхідну фінансову та щиро людську допомогу.
Тож, бажаємо Глафірі Луківні міцного здоров’я, мирного неба та чуйних небайдужих людей, готових допомогти та підтримати.

Переглядів: 468 | Додав: DimaX | Дата: 15.05.2014 | Коментарі (0)

В наші серця знову прийшло свято Перемоги, яке принесло мир на українську землю.
Вітаємо з цим світлим днем весь Український народ і насамперед ветеранів, які мужньо здолали вогненні фронтові дороги, чесно виконавши свій військовий та громадянський обов'язок.
Президент Благодійного фонду ім. Софії Русової Чаус Іван Петрович особисто привітав з цим визначним святом, вручив грошові премії  ветеранам селищ  Олешня та Олександрівка.

Небагато з фронтовиків та учасників дій зараз залишилися в живих, і щороку їх стає дедалі менше. В с. Олешня  Іван Петрович привітав ветерана  війни, відомого гончара  Бібіка Івана Івановича, йому  вже 89 років, а груди прикрашає безліч орденів та нагород. Бадьоро та з вогником в очах він щороку зустрічає кожен новий день Перемоги.
В с. Олександрівка вітання приймала мужня жінка-ветеран  Вертійко Надія Федорівна.
День Перемоги для нашого народу – свято, яке об'єднує всі покоління і є невичерпним джерелом патріотизму, віри у власні сили та можливості.

Переглядів: 519 | Додав: DimaX | Дата: 15.05.2014 | Коментарі (0)

Щороку, в третю суботу квітня, коли наша планета Земля вже готова до весняного оновлення, в Україні святкують день довкілля. Головною метою цього свята є поліпшення стану української природи. Багато заходів, покликаних відзначити цей день, проводяться на районному, обласному та державному рівні. Це озеленення територій, прибирання парків та алей, проведення різноманітних конкурсів на екологічну тематику. 
Допомогти природі рідного краю поспішали цього дня олешнянці, разом з селищною головою Надією Авраменко та президентом благодійного фонду ім. С. Русової,  Іваном Чаусом, який велику увагу приділяє селу Олешня. Були прибрані центральні вулиці та алеї Олешні, зелена зона на території садиби Софії Русової, територія біля пам’ятного знаку Софії Русовій та місця поховання її батьків. 
Олешня – це не просто селище, це важливий історико-культурний і туристичний центр, який щороку приваблює чисельну кількість гостей і туристів своїми Голубими озерами. Зелені легені соснових олешнянських лісів насичують повітря незрівнянним ароматом, тож охочих відпочити серед казкової природи з року в рік стає дедалі більше. 
День довкілля – гарний привід для того, щоб спільно розпочати робити добрі справи та навчитися поважати природу.

Переглядів: 476 | Додав: DimaX | Дата: 15.04.2014 | Коментарі (1)

Саме таку теплу родинну тему відобразив цьогорічний обласний фотоконкурс за організації благодійного фонду ім. Софії Русової, присвячений до 158 річниці від дня народження  нашої видатної землячки і всесвітньо відомого педагога Софії Федорівни Русової. Приємно, що конкурс не залишив Вас байдужими, про що свідчить більше тисячі робіт, які надійшли на нашу адресу  з різних куточків Чернігівщини.
Досить символічно, що нагородження переможців відбулось саме 18 лютого, - в день, коли у франко-шведській родині Ліндфорс, в с. Олешня народилася дівчинка,  ім’я якої поступово стало відомим не лише в Україні, а й в усьому світі.
Цьогорічні переможці конкурсу беззаперечно знайомі з Софією, її працями та неоціненним  вкладом в розвиток національної школи.
Отже, за результатами обласного фотоконкурсу за темою «Україна починається з родини»
І-е місце отримала Павленко Анна, с. Великий Щимель, Щорський р-н.
ІІ-е місце зайняла робота Ільющенко Богдана, м. Новгород-Сіверський
ІІІ-е місце виборола робота Бевзюк Крістіни, смт. Ріпки.
Всі переможці отримали від президента благодійного фонду Івана Чауса цінні подарунки, іграшки, книжки та солодощі, а головним призом конкурсу стала цифрова фотокамера.
Благодійний фонд висловлює всім учасникам велику вдячність та бажає успіхів, наснаги та віри в себе у подальших прагненнях!

ФОТОЗВІТ>>>
Переглядів: 475 | Додав: DimaX | Дата: 18.02.2014 | Коментарі (0)

На передодні 158-ї річниці з дня народження Софії Русової та 5-річчя Центру педагогічної спадщини Софії Русової на базі Ріпкинської гімназії №2  відбулась яскрава подія за участі керівництва району,  працівників освіти та журналістів.

Приємно, що на свято зібралося багато видатних науковців та педагогів з різник куточків України, людей яких протягом багатьох років роблять вагомий внесок  у вивчення та розвиток педагогічної спадщини Софії Русової. Серед них голова Жіночого центру "Спадщина» Галина Дацюк, директор київського дитячого садку ім. С.Русової – Людмила Синекоп, директор загальноосвітньої школи-садка I ступеня №7 м. Івано-Франківська Марія  Ільків, директор інституту післядипломної освіти ім. Ушинського І.В. Лисенко та інші.

Свято розпочалось з привітань керівництва району,  кращі педагоги отримали премії Софії Русової від начальника відділу освіти Ріпкинської райдержадміністрації Л. Багмута та заступника голови ріпкинської райдержадміністрації А. Булди.

З вітальним словом до присутніх звернувся президент благодійного фонду ім. С.Русової Іван Чаус, та зачитав вітальну адресу директору гімназії Корж Наталії Миколаївні та керівнику центру педагогічної спадщини С.Русової Гарус Світлані Олександрівні від голови обласної ради Анатолія Мельника, а від благодійного фонду вручив подарунки та висловив вдячність за тісну співпрацю з фондом в популяризації спадщини Софії Русової.

«Мабуть, якщо Софія побачила б, як відновлюється і шанується її спадщина сьогодні, вона б зраділа, оскільки не хотіла, щоб величали її постать, а хотіла щоб саме її здобутки втілилися в життя. І це здійснилося – і це є справді радість, адже праці тепер використовуються на практичному рівні.», згадував Іван Петрович слова Ірини Михалевич, правнучки Софії Русової, під час її останнього перебування в Олешні в 2009 році.


Далі>>>
Переглядів: 672 | Додав: DimaX | Дата: 14.02.2014 | Коментарі (0)

Для благодійного фонду імені Софії Русової цей рік є особливим, адже фонду незабаром виповнюється 5 років. За цей час вже зроблено немало справ – започатковано багато проектів, - це насамперед проведення мистецького свята ім..Софії Русової  до дня учителя в с.Олещня, Ріпкинського р-ну, проведення вечорів пам’яті Софії Русової, започатковано та щорічно проводиться Міжнародного фестивалю авторської пісні та свята Івана Купала на Голубих озерах, в майбутніх планах, окрім вже традиційних свят, – новинкою стане проведення фестивалю гончарів.

Благодійний фонд підтримує науковців, які займаються дослідженням та популяризацією ідей Софії Русової, щорічно проводяться конференції «Русівські читання», здійснено випуск брошури про історію родину Ліндфорс "Гніздо вільнодумства та гуманності", створено архів друкованих та відеоматеріалів про життя і діяльність С. Русової, створено фільм «Шляхами Софії Русової», відкрито меморіальну дошку пам'яті просвітительки в ЧНПУ ім. Т.Г. Шевченка.
Далі>>>
Переглядів: 839 | Додав: DimaX | Дата: 29.01.2014 | Коментарі (0)

Найважливішим чинником розвитку суспільства є гуманне та дбайливе ставлення до людей, які позбавлені можливості вести повноцінне життя внаслідок вад фізичного та психологічного розвитку і тяжкої хвороби.

Щороку, 3 грудня, Україна та світове товариство відзначають міжнародний день інвалідів в Україні.

Традиційно цього дня президент благодійного фонду ім. Софії Русової надає допомогу людям інвалідам Ріпкинського району та області, відвідує сім’ї, в яких виховуються діти з обмеженими руховими можливостями та вадами розвитку.

Цього річ Іван Петрович з солодощами та подарунками завітав до семирічної Лесі Хіміч, яка проживає в житловому масиві Ріпки-1.  

Дівчинка від народження має особливі потреби, пересувається в інвалідному візку і декілька раз на рік з батьками перебуває в Чернігівському центрі медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження».

Надія на одужання є, отже дівчинці необхідна увага та постійна підтримка. Леся вправно вчиться читати і писати, з нею вдома займаються завідуюча днз «Колосок» (смт Ріпки) Олена Кривопуск та педагоги з Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ст. №2.

Іван Чаус поспілкувалися з дівчинкою та її батьками, пообіцявши і надалі підтримувати цю родину.

Переглядів: 505 | Додав: DimaX | Дата: 05.12.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 23 24 »
Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz