Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2012 » Травень » 28

Відомо, що в радянський період праці багатьох науковців були приховані і відсторонені від громадськості, зберігалися в спецсховищах  КДБ.  Довгий час забороненими були ідеї національного виховання Софії Русової, маловідомим на Батьківщині було ім’я педагога, визнаного світовою спільнотою  – і не дивно, адже такі погляди відкрито суперечили постулатам тодішньої влади. Лише з 1991 року її праці стали доступними і відкритими для вивчення.
В наш час педагогічна спадщина Софії Русової введена до програми вищих начальних закладів, що готують педагогічні кадри. В Україні працює  сім навчальних закладів -  Центрів Софії Русової, які втілюють у життя її педагогічні ідеї. Ці знання, знання своєї історії, знання про видатних людей нашої батьківщини є надзвичайно цінними для виховання підростаючого покоління. Саме тому виникла ідея створення музею Софії Русової в с.Олешня, на батьківщині просвітительки.
Благодійний фонд ім. Софії Русової спільно з Чернігівським історичним музеєм ім. В. Тарновського підписав договір про створення такого музею, де будуть представлені ексклюзивні матеріали, цінні педагогічні праці, листи Софії Русової, світлини родини Ліндфорс, документи та особисті речі Русової. Протягом трьох років благодійний фонд збирав цінні матеріали для музею і вже наприкінці вересня цього року на Софіїн день планується відкриття музею на базі Садиби Софії Русової. Завітати до музею буде цікаво не лише тим, хто пов'язаний безпосередньо з педагогікою, а і краєзнавцям, українознавцям та історикам. Більшість зібраних матеріалів раніше не публікувалися, деякі з них опубліковані в єдиному екземплярі і надані правнучками Софії Русовї з закордону. Представлення цих матеріалів надасть можливість більш глибинно пізнати постать видатного педагога.

Переглядів: 630 | Додав: DimaX | Дата: 28.05.2012 | Коментарі (0)

Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz