Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2011 » Травень » 09

В наші серця знову прийшло свято Перемоги, яке принесло мир на українську землю.
Вітаємо з цим світлим днем весь Український народ і насамперед ветеранів, які мужньо здолали вогненні фронтові дороги, чесно виконавши свій військовий та громадянський обов'язок.
Президент Благодійного фонду ім.. Софії Русової Чаус Іван Петрович особисто привітав з цим визначним святом, вручив грошові премії ветеранам селищ Грабова, Пилипі,  Задериївки та надав фінансову допомогу у відновленні пам’ятників загиблим воїнам в Грабові та Пилипчі. В найближчих планах  благодійного фонду – встановлення пам’ятних знаків на  місці госпіталів, які були в селищах Пилипча та Задеріївка.
Небагато з фронтовиків та учасників дій зараз залишилися в живих, і щороку їх стає дедалі менше. В с. Пилипчі вдалося поспілкуватися та привітати лише одного ветерана – Федору Гавриловичу Вороб'ю вже 94 роки, а груди прикрашає безліч орденів та нагород. Бадьоро та з вогником в очах він щороку зустрічає кожен новий день Перемоги.
Іван Петрович прийняв участь в урочистостях селища Задериївка. Цього дня відбулось відкриття пам’ятного знаку героєві радянського союзу Петренку Степану Васильовичу. Майже всі місцеві жителі прийшли сюди, аби віддати шану своєму земляку. Далі присутні та гості вирушили до парку Слави, де поклали квіти до обелісків та вшанували хвилиною мовчання пам'ять полеглих воїнів.
Цього дня на могилу свого діда приїхали гості з далекого Татарстану - брати Салгат та Зуфар Сахапови. Через мережу Інтернет вони знайшли список загиблих воїнів польового передвижного шпиталю №24  і потім вже за прізвищем розшукали місце поховання свого діда Сахапа Шабаєва в далекій Задериївці. Брати вперше приїхали до України, але приємно вражені від теплого місцевого прийому та  радіють новим знайомствам.
Мабуть, єдність народів - головна запорука того, що нам спільними зусиллями вдалося отримати цю перемогу. День Перемоги для нашого народу – свято, яке об'єднує всі покоління і є невичерпним джерелом патріотизму, віри у власні сили та можливості.


ФОТОЗВІТ>>>
 
Переглядів: 554 | Додав: DimaX | Дата: 09.05.2011 | Коментарі (0)

Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz