Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2012 » Лютий » 18

"Світло душі твоєї засяяло в рідній Олешні і світить усій Україні в її невпинному поступі до волі, до відродження" - такі слова написали земляки із села Олешні Ріпкинського району на Чернігівщині на пам'ятному знаку Софії Федорівні.

156 річницю з дня народження основоположниці української національної педагогіки Софії Русової вчора відзначали в Ріпкинській гімназії. Свято відкрив голова райдержадміністрації Петро Головач. Він привітав вчителів та учнів, а також вручив районну премію імені Софії Русової кращим педагогам району в різних номінаціях.

В заходах взяв участь президент Благодійного фонду Іван Чаус, який вручив директору гімназії Корж Наталії Миколаївні цінний подарунок. Звернувшись з вітальним словом до присутніх, Іван Чаус нагадав, що значну роль в становлені особистості видатної просвітительки Софії Русової зіграв її чоловік Олександр Русов, 165 річницю від дня народження якого відзначали 7 лютого цього року. 

«Найперший принцип, котрий пропагувала просвітителька, - навчати дитину рідною мовою, дитина повинна усвідомлювати, до якого роду вона належить. Сьогодні Софія Федорівна була б задоволена, адже саме на цьому ґрунтується сучасна українська педагогіка», - зазначив Іван Петрович.

Тематичний вечір до дня народження Софії Русової традиційно відбувся в Олешнянській загальноосвітній школі. Президент Благодійного фонду Іван Чаус також побував на цьому світлому святі, розділивши радість Софіїного дня разом з учнями та педагогами навчального закладу та вкотре надав благодійну фінансову допомогу школі, в стінах якої вже стільки років звучить світле Софіїне слово. Слово пронесене нащадками через віки, слово, яке колись  зазнало чимало заборон та переслідувань, але було заново відроджене та збережене для наступних поколінь.

Чи не забагато труднощів випало на життєвому шляху жінки - матері і дружини, хранительки сімейного вогнища? Кажуть, доля звалює на кожну людину рівно стільки, скільки вона може нести... У пані Софії вистачило характеру, мужності, ерудиції і сили переконань, тож сьогодні її ім'я - серед світочів української педагогіки, її праці з питань освіти і виховання молоді знані у світі.

Переглядів: 625 | Додав: DimaX | Дата: 18.02.2012 | Коментарі (0)

Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz