Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2012 » Липень » 11

6–8 липня на Чернігівщині в живописному місці на Голубих озерах відбулось відразу дві надзвичайні події. Саме напередодні купальської ночі розпочався Перший Міжнародний фестиваль авторської пісні та Свято купальської традиції «Івана Купала на Голубих озерах».
З вітальним словом до гостей та учасників фестивалю звернулись перший заступник голови обласної державної адміністрації Станіслав Прокопенко, перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, голова постійної комісії обласної ради з питань сім'ї, молоді, спорту та туризму Іван Чаус, керівництво Ріпкинського та Чернігівського районів.
Пообіді гостей фестивалю та відпочиваючих на Голубих озерах розважало «Екстрім-містечко» де всі бажаючи спробували себе в активних видах відпочинку з елементами екстремальних видів спорту, пізніше свою роботу розпочало «Містечко майстрів» за участю майстрів-гончарів, в якому відбулися майстер-класи з гончарства, соломоплетіння, лозоплетіння, дереворізьблення, тістопластики. А всіх гостей свята зустрічали персонажі купальського фольклору дівчата – мавки.
Надвечір розпочалося урочисте відкриття Першого Міжнародного фестивалю авторської пісні « На Голубих озерах» та Свята купальської традиції.
Відкривала святкову програму вокально-хореографічна купальська композиція Академічного Чернігівського народного хору обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Далі на сцену вийшли відомі барди з України, Білорусії та Росії: Шпілевський Сергій (Мінськ, Білорусь), Олександр Демиденко (Воронеж, Росія), Ігор Сильченко (Гомель, Білорусь), Вячеслав Востряков (Славутич, Україна), Єфімов Юрій (Київ, Україна), Олег Швидкий (Запоріжжя, Україна) і зачарували всіх присутніх виконанням авторських пісень під акомпанемент гітари.

Концертну програму продовжили гості та учасники фестивалю авторської пісні.

Коли на Голубі озера спустилася ніч, всі, хто був на святі, вийшли на берег озера. Саме тут почалося колоритне і самобутнє свято. Театралізована фольклорна програма «Купальське дійство на Голубих озерах» справило незабутнє враження. Були тут і головні персонажі свята - Купала та Марена, і стрибки через багаття, і дівочі пісні, і віночки на тихій гладі озера.
Фінальною крапкою першого фестивального дня було фаєр-шоу театру вогню «Angels of Fire» з Чернігова.
Купальське свято закінчилось, але до ранку не згасали вогнища біля наметів, а над Голубими озерами пливла бардівська пісня

Другого дня проходила дуже цікава конкурсна програма, де авторитетне міжнародне журі визначило лауреатів фестивалю. На гала-концерті виступили всі лауреати та почесні гості фестивалю – відомі барди України, Білорусі та Росії. 

Отже за результатамиІ Міжнародного фестивалю авторської пісні на Голубих озерах

 Гран-прі завоювали:

 Бабій Юлія та Прудніков Андрій  ( м. Асканія-Нова, Херсонська обл.)

Переможцями  І Міжнародного фестивалю авторської пісні на Голубих озерах журі визнало:

 - В номінації «автор-виконавець» (автор текстів і музики)

 Єрьоменко Ірину ( м. Чернігів )

 Колесника Олександра ( м. Чернігів )

 - В номінації «надія фестивалю»

 Загребу Арсенія ( м. Чернігів )

 - В номінації " колективні виконання: дуети, тріо, гурти (конкурсанти, котрі є авторами слів і музики, або лише музики)

 Бивалькевич Ольгу, Бивалькевича Леоніда ( м. Чернігів )

 - В номінації «авторська поезія» ( поет - виконавець)

 Грицюк Олену ( м. Чернігів )

 Спеціальний приз - компакт-диск своїх нових творів від всесвітньовідомого кобзаря, народного артиста України, лауреата Національної премії ім. Т. Г. Шевченка Василя Нечепи за популяризацію українського слова отримав поет Василь Щербонос ( м. Чернігів)

 Другий спеціальний приз першого заступника голови Чернігівської обласної ради Івана Івановича Коробки автор і виконавець Тарасенко Тарас ( м. Любеч )

Усі переможці отримали дипломи лауреатів, пам’ятні статуетки, подарунки, грошові премії та можливість виступити з кращими бардами – членами журі фестивалю на одній сцені.

 Закриваючи, фестиваль-конкурс «На Голубих озерах», один з його засновників, президент Благодійного фонду ім. Софії Русової Іван Чаус, окрім належних у таких випадках слів вдячності, адресованих численним переможцям фестивалю, несподівано постав в іпостасі поета і вмілого декламатора, прочитавши вірш, присвячений армійським друзям, двоє з яких, до речі, були присутні на фестивалі.
І якщо у людини, причетної до фестивалю авторської пісні, така лірична душа, хіба це не привід для посилення впевненості у тому, що наступний з них буде ще цікавішим.
Останнім акордом фестивалю стало виконання спільної пісні «Милая моя», яка зібрала на сцені всіх бардів та лауреатів,  а присутні аплодували їм стоячи не приховуючи щирих сліз радості.


ФОТОЗВІТ>>>
 
Переглядів: 614 | Додав: DimaX | Дата: 11.07.2012 | Коментарі (0)

Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz