Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2013 » Лютий » 18

Сьогодні, 18 лютого, згадуємо світлою пам’яттю день народження видатної жінки, палкої прихильниці національного виховання, класика української педагогіки - Софії Федорівни Русової. Приємно є те, що з кожним роком до нас все більше повертається її ім'я і творча спадщина.

Понад півстоліття її твори були приречені на забуття, не визнавалися й піддавалися дискредитації. Почуття гіркої втрати і великої прикрості викликає той факт, що кілька поколінь наших дошкільних працівників і вчителів не чули імені Софії Русової, не читали її творів, не знали її основних ідей.

Особливого значення велика просвітителька надавала книзі, її перу належить безліч робіт, серед іншого, значна частка - це казки для дітей. "Душа дітей, їхнє задоволення – ось що чарувало мене, Коли я оповідала і бачила їхні ясні очі, звернені до мене, блискучі від зацікавлення і задоволення, то і я відчувала це задоволення.»

Твори Софії Федорівни для дітей насичені розповідями про комах, звірів та птахів, про далекі країни та цікаві мандрівки. Дивно, що зараз вони не відомі широкому загалу і не вивчаються в школі.

Проте, якими напрочуд зрозумілими та захоплюючими є твори "Бабці Русової". Саме так з любов'ю називали її діти емігрантів.

Ось деякі з оповідань від пані Софії: "День у лісі взимку", "Весною", "Влітку", "На степу", "Караван в пустелі", "Дещо про пару", "Мікеланджело Буонарроті», "Як ми подорожували по воді" та "В країні каналів та вітряків". Не полінуйтеся заглянути до книги! Ці оповідання не лише допомагають дитині якнайкраще пізнати навколишній світ, зрозуміти взаємозв'язки між природою і людиною, серцем доторкнутися до живого, допомогти живому і захистити, а й вчитися рідному українському слову.

Софіїна спадщина – то золотий ключ, що розмикає пута несвідомості, розкриває шлях до науки та добробуту.

Переглядів: 542 | Додав: DimaX | Дата: 18.02.2013 | Коментарі (0)

Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz