Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2013 » Липень » 09

57 липня на Чернігівщині в живописному місці на Голубих озерах відбулось відразу дві надзвичайні події. Саме напередодні купальської ночі розпочався ІІ Міжнародний фестиваль авторської пісні та Свято купальської традиції «Івана Купала на Голубих озерах». размещение прайс-листов
З вітальним словом до гостей та учасників фестивалю звернулись  заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, лауреат Грушинського фестивалю, один з найпопулярніших бардів Росії, голова журі фестивалю авторської пісні на Голубих озерах  Сергій Наумов, організатор фестивалю, президент благодійного фонду імені Софії Русової  Іван Чаус.
Фестиваль розпочався виступами відомих бардів України та близького зарубіжжя, цьогоріч  їх було близько 20. В порівнянні з минулим роком, значно зросла якість та рівень проведення  фестивалю, - про це свідчить участь таких відомих бардів як Сергій Наумов, м. Москва (Росія), Володимир Грачов, м. Симферополь (Україна)  – лауреат численних бардівських фестивалів, Шмідова Ірина, м. Мінськ (Білорусь -  лауреат Грушинского фестивалю, одна з найпопулярніших бардів Білорусі,  Юрій Єфимов, м. Київ (Україна) – лауреат численних фестивалів, один з найвідоміших бардів України; Ігор Сильченко, м. Гомель (Білорусь) - лауреат Грушинского фестивалю, один з найпопулярніших бардів Білорусі

Наступного дня, 6 липня на гостів та учасників фестивалю чекала різноманітна яскрава програма, яка розпочалась виступами молодих бардів, які чарували присутніх своїми незабутніми композиціями.

На заключному гала-концерті лауреати фестивалю отримали дипломи, подарунки і звичайно ж масу позитивних та яскравих емоцій.

Отже за результатами ІІ Міжнародного фестивалю авторської пісні на Голубих озерах

- В номінації «автор-виконавець» (автор текстів і музики) – лауреатом стала Наталія Потапчук, м. Чернігів (Україна)

- В номінації авторська поезія ( поет - виконавець) – Юлія Каламбет, м. Ніжин (Україна)

Приз глядацьких симпатій отримав дует Ольги та Леоніда Бивалькевич ”Voice of mind",

- Спеціальний приз за вірність бардівській пісні президент благодійного фонду, організатор фестивалю Іван Чаус вручив Вячеславу Вострякову, м. Славутич,

а Гран-прі фестивалю цього річ виграла чернігівська бард  Олена Іванова.

Перед завершенням гала-концерту яскравою ноткою став вихід на сцену організатора фестивалю авторської пісні – Івана Чауса. Несподівано для всіх присутніх  він зачитав вірші, від котрих у багатьох присутніх забриніла сльоза…Мало хто думав, що від вірша можна отримати таке задоволення... І якщо організатора фестивалю така лірична душа, хіба це не привід для посилення впевненості у тому, що кожен наступний з них буде ще цікавішим.
Останнім акордом фестивалю стало виконання спільної пісні «Милая моя», яка зібрала на сцені всіх бардів та лауреатів,  а присутні аплодували їм стоячи не приховуючи щирих сліз радості.

Цей неповторний фестиваль ще довго житиме в серцях та спогадах його  гостей та учасників.

Святкування продовжилося фольклорним купальським дійством, в рамка якого був проведений конкурс краси «Купальська квітка».

Коли на Голубі озера спустилася ніч, всі, хто був на святі, вийшли на берег озера. Саме тут почалося колоритне і самобутнє свято. Театралізована фольклорна програма «Купальське дійство на Голубих озерах» справило незабутнє враження. Були тут і головні персонажі свята - Купала та Марена, і стрибки через багаття, і дівочі пісні, і віночки на тихій гладі озера.

Купальське свято закінчилось, але до ранку не згасали вогнища біля наметів, а над Голубими озерами пливла бардівська пісня...


ФОТОЗВІТ>>>
Переглядів: 587 | Додав: DimaX | Дата: 09.07.2013 | Коментарі (0)

Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz