Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2017 » Березень » 08

На цьому тижні президент благодійного фонду ім. Софії Русової – Іван Чаус прийняв участь у заходах присвячених 170 річниці з дня народження Олександра Олександровича Русова. 

Перший урочистий захід відбувся в Чернігівській юнацькій бібліотеці, де Іван Петрович у своєму виступі розказав присутнім про діяльність благодійного фонду ім.. Софії Русової та про майбутні плани та задумки на майбутні заходи, в тому числі й перший театральний фестиваль, досить цікавою та захоплюючою була розповідь Івана Петровича про історію родини Русових та їх батьківщину – село Олешня та повідав про туристичний маршрут, який запрацював ще у минулому році - Любеч - Добрянка - Олешня, екскурсії яким збирають чимало охочих дізнатися про славну історію нашого краю. Наприкінці заходу Іван Чаус подарував чернігівській юнацькій бібліотеці книгу спогадів Олександра Русова. Та представив картину «Олешнянська церква», яка була написана у 1935 році Григорієм Денисенко та вперше продемонстрована широкому загалу, церква, яка доречі побудована батьком Софії Русової – Федіром Ліндфорсом.

Також на цьому тижні Іван Петрович прийняв участь у «Русівських читаннях» які проходили в Інституті історії, етнології та правознавства ім.. О.М. Лазаревського. 

Іван Чаус привітав всіх учасників читань, та повідав про діяльність і майбутні плани фонду, та зазначив що в планах фонду є перейменування бібліотеки ім Короленка, на честь видатної просвітительки та педагога – Софії Русової, яка доречі була одним з засновників цієї бібліотеки.

Від імені благодійного фонду Іван Петрович вручив почесну грамоту, та премію відомому краєзнавцю, історику - Володимиру Єрмаку, за вагомий вклад в розвиток історичної спадщини Софії Русової. 

А вже на самих читаннях досить детально історичну біографію та життєвий шлях Олександра Русова розповів кандидат історичних наук, доцент, завідувач кафедри історії України інституту історії, етнографії та правознавства - Олександр Якович Рахно, та кандидат історичних наук, професор, директор інституту історії, етнографії та правознавства ім.. О.М Лазаревського - Коваленко Олександр Борисович.

Переглядів: 736 | Додав: DimaX | Дата: 08.03.2017 | Коментарі (0)

Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz