Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2022 » Вересень » 21

Бібліотека не є, як колись дивились на неї, лише книгозбірня. Ні, це жива організація, де йде постійний обмін думок, поступовий розвиток усієї людності". Це слова видатного українського педагога - просвітительки, державної діячки України Софії  Русової, як заповіт на практиці втілюїться у життя обласною бібліотекою для юнацтва м. Чернігів. 
Вже багато років бібліотека є справжнім центром дослідження та популяризації творчої спадщини Софії Русової. У бібліотеці було організовано чимало змістовних та цікавих заходів пам'яті Софії Русової,  В'ячеслава Чорновола, Левка Лук'яненка,  та інших борців за волю України.  
Після жорстокого  бомбардування стадіону ім. Ю. Гагаріна російською авіацією у березні, бібліотека зазнала значного руйнування.  Сьогодні працівники бібліотеки рятують багатий книжковий фонд та уціліле майно. Більше того, із під завалів був врятований чудовий твір мистецтва - картина народного художника України Анатолія Шкурка "Михайлина Коцюбинська". 
Благодійний фонд "Софії Русової", на чолі з його головою - Іваном Чаусом, не залишились осторонь.  Працівникам бібліотеки за тяжкі умови праці по врятуванню фондів, їх відновленню та налагодженню роботи бібліотекі була надана гуманітарна допомога.
Незабаром за участю Івана Чауса, буде представлено врятовану та реставровану картину А. Шкурка  "Михайлина Коцюбинська", адже саме цій людині вдалося у 1996 році перевидати "Мої спомини" Софії Русової, де правдиво висвітлюються сторінки історії нашої рідної України.

Переглядів: 348 | Додав: DimaX | Дата: 21.09.2022 | Коментарі (0)

Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz