Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2014 » Грудень » 5 » Чернігівські шляхи Софії Русової
Чернігівські шляхи Софії Русової
21:30

3 грудня 2014 р. в с. Олешня, Ріпкинського р-ну відбулось урочисте відкриття меморіального знаку видатному педагогу, громадському діячу, справжньому патріоту України Софії Федорівні Русовій. Меморіальний знак було виготовлено та встановлено на кошти, надані благодійним фондом ім. Софії Русової.
До заходу долучилися історики, викладачі та студенти ЧНПУ імені Т. Г. Шевченка, президент благодійного фонду ім. Софії Русової, учні та вчителі Олешнянської школи.

Зі вступним словом до присутніх звернувся історик-краєзнавець В.Єрмак, заступник директора Інституту історії з виховної роботи, доцент Л. А. Юда, які наголосили на значущості діяльності Софії Русової на педагогічній ниві та для України загалом. Після цього, представники університету й Інституту історії урочисто поклали вінок на пошану С. Русової. Освячення меморіального знаку провів отець Євгеній, священник Катерининської церкви, м. Чернігів.

Учасники заходу також побували на садибі Софії Русової, завітали до музею, в якому ближче познайомилися з історією родини Русових-Ліндфорс, особистими речами та книгами Софії Федорівни,  родинними світлинами та унікальними гончарними виробами. Невеличку «екскурсію» музеєм проводили президент благодійного фонду імені Софії Русової І. П. Чаус та історик В. Єрмак.

Далі, студенти і викладачі побували в музеї Олешнянської школи ім. Софії Русової, в якому екскурсію гостям провели учні цієї школи.

Останній пункт зупинки на маршруті був у Ріпкинській гімназії, де учасники завітали до Центру педагогічної спадщини Софії Русової.

Історико-туристичний маршрут «Чернігівські шляхи Софії Русової» завжди радий бачити гостей та обов’язково розповість вам багато цікавого про історію та здобутки рідного краю.

Переглядів: 624 | Додав: DimaX | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz