Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2016 » Жовтень » 3 » Софіїн день у Олешні – 25 років
Софіїн день у Олешні – 25 років
23:02

30 вересня 2016 року в День Святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, які постраждали та віддали своє життя за християнську віру. До сих пір людство захоплюється сміливістю та героїчністю юних християнок та їх матір’ю Софією, яка будучи глибоко віруючою християнкою, виховала дочок у любові до Бога, навчаючи не прив’язуватися до земних благ. Мабуть і тому наша благодатна чернігівська земля подарувала нам таку талановиту людину на ім’я Софія Русова. 

25 років тому 30 вересня 1991 року вперше відбулось урочисте відзначення Софіїного дня, це стало справжнім поверненням в Україну патріотки, видатного громадського діяча, педагога – Софії Русової та її родини. Саме тоді урочистості відвідали – онучка Софії Русової – Ніна Ліндфорс, Андрій Жданович та багато інших нащадків видатної діячки, з США та Канади. 

Велика заслуга у поверненні ім’я Софії Русової на батьківщину, Галини Дацюк, Надії Самуляк, Людмили Синекоп, Володимира Єрмака, Раїси Решетнюк та інших. 

Цього року вкотре в селищі Олешня з нагоди свята та напередодні Дня вчителя пройшли широкі урочистості. На нього приїхало багато делегацій, в тому числі зі столиці: доцент Київського університету ім.. Бориса Грінченка – Коваленко Ольга Володимирівна разом із студентами, директор школи-дитячого садка імені Софії Русової Синекоп Людмила Олексіївна, голова Жіночого центру "Спадщина" Галина Дацюк, студенти та викладачі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського та інші.
Вони разом з президентом благодійного фонду ім. Софії Русової – Іваном Чаусом, спочатку відвідали Олешнянську загальноосвітню школу ім.. С. Русової, яка носить це почесне ім’я з 1993 року, де школяри привітали гостей літературно-концертною виставою, присвяченою родині Софії Русової, а також яскравим став виступ Галини Дацюк, яка розповіла всім присутнім подробиці першого святкування дня Софії у 1991 році. Потім всі гості відвідали пам’ятний знак та капличку де поховані батьки С. Русової. Також гості відвідали садибу Софії Русової, проникнувшись духом в тому місці, де колись жила та творила велика просвітителька, відома в усьому світі вчений, педагог та державний діяч, побували в музеї, поділилися враженнями. Доречі у всіх заходах прийняв участь заслужений гончар України, почесний громадянин Чернігівщини – 90 річний – Іван Бібік. 

Всіх присутніх зі святом привітав Президент благодійного фонду імені Софії Русової Іван Петрович Чаус, який вже довгий час опікується справою популяризації спадщини цієї без перебільшення видатної особистості. 

Переглядів: 716 | Додав: DimaX | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz