Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2010 » Грудень » 10 » В гостях у заслуженого майстра
В гостях у заслуженого майстра
14:57
Невтомні руки крутять круг гончарний

І справа весело кипить

І творчості вогонь яскравий

Безперестанку хай палахкотить!

Вчора з нагоди 85-річного ювілею в гостях у видатного майстра Бібка Івана Івановича побували депутат обласної ради, президент благодійного фонду ім.. Софії Русової, Іван Петрович Чаус, народний артист України, кобзар-лірник Василь Нечепа та заступник голови Ріпкинської районної адміністрації Булда Андрій Миколайович.  

Іван Іванович радісно та тепло зустрічав гостей, а вони в свою чергу вітали ювіляра своїми щирими побажаннями та дарунками.  Від імені голови облдержадміністрації Володимира Хоменка заслужений гончар отримав почесну грамоту за вагомий внесок в розвиток гончарства на Чернігівщині.

Заслужений майстер продовжує свою справу: майстерня завжди заставлена сотнями сирих робіт, які чекають свого часу, і унікальними завершеними роботами. А ще він робить багато вже призабутого посуду: тикви, горщики-двійнята, трійнята з кришками. Усі ці роботи розписує якимись візерунками чи орнаментом і покриває димом. Зробив з глини Шевченка і Пушкіна, є й Одарка з Карасем, і чумаки з козаками, і різний посуд у вигляді кабанів, баранів, косуль, півнів….

 Іван Іванович зараз активно співпрацює з благодійним фондом ім..Софії Русової, зокрема у створенні центру гончарної справи в с.Олешня.

За сприяння благодійного фонду, на стадії завершення роботи з реконструкції центру гончарства, заснованого колись батьком Софії Русової, Федором Ліндфорсом.

Відвідувачі вже побачили тут перші виставки: це виставка творчої спадщини видатного педагога Софії Русової, інша – виставка гончарних виробів заслуженого майстра Григорія Денисенка та його дочки Лесі Денисенко.

А в 2011 році планується офіційне відкриття музею гончарної справи, в якому будуть виставлені роботи видатних майстрів Чернігівщини – Івана Бібіка, Григорія Денисенка, Лесі Денисенко та ін.

Тож, побажаємо подальшого натхнення та міцного здоров’я Івану Івановичу в його прагненні допомогти нашому фонду реалізувати поставлену мету та навчити підростаюче покоління своєму нелегкому та прекрасному ремеслу.  

Переглядів: 672 | Додав: DimaX | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz