Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2010 » Лютий » 8 » Вечір пам'яті Софії Русової.
Вечір пам'яті Софії Русової.
12:24
5 лютого 2010 року в с. Олешня за ініціативою благодійного фонду був проведений вечір пам’яті 70-ї річниці з дня смерті відомого педагога просвітительки Софії Русової.

Цього дня до Олешні прибули голова благодійного фонду ім. С. Русової Іван Чаус, Народний артист України, кобзар-лірник Василь Нечепа, заступник голови Ріпкинської райдержадміністрації Олександр Родинченко, завідуючий кафедри дошкільної освіти та практичної психології Чернігівського Державного Педагогічного Університету ім.. Т.Г. Шевченка  Іван Зайченко, заслужений вчитель України, керівник гурту «Плекання української мови ім..С.Русової»  Інесса Вачнадзе, чернігівський поет Станіслав Поліщук, голова обласних осередків товариства Богдана Лепкого та Григорія Ващенка Станіслав Журавель, журналіст і мандрівник Олександр Волощук, студенти, журналісти.

Гості  поклали квіти до пам’ятного знаку просвітительки на майдані Софії Русової, і взяли участь у вечорі пам’яті, який відбувся в Олешнянській сільській школі, яка носить ім’я видатного педагога. Місцеві учні підготували концерт, звучав гімн школи та вірші,  присвячені С.Русовій. 

Олешнянські школярі несучи у своїх душах і серцях надбання і просвітянський спадок Софії Русової, вступатимуть у доросле життя з почуттям національної гідності і самосвідомості. І це, мабуть, є найвагомішим підсумком виховання в Олешнянській школі.

Присутні гості згадали про життя та діяння великої просвітительки, висловили  слова пам’яті та підтримку діяльності фонду; дослідженнями спадщини Софії Русової ділився Іван Васильович Зайченко, розповів про плани фонду на майбутнє Іван Петрович Чаус, зокрема поділився планами реконструкції та відбудови садиби просвітительки та створення туристичного маршруту «Шляхами Софії Русової». Незабули також згадати і Софіїних нащадків, з якими фонд та вчителі школи ведуть листування.

Вечір пам’яті завершився під мелодії ліри та кобзи Народного артиста України  Василя Нечепи.

Всі згадували Софіїне ім’я, тихо палахкотів вогник свічки, і в школі ніби був присутній її дух, - дух світлого майбутнього, дух єдності. Благородна справа життя цієї жінки знаходить продовження, пам’ять її діянь відроджується і не буде забута в поколіннях.  
Переглядів: 805 | Додав: DimaX | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz