Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » 2015 » Травень » 17 » Зі сльозами на очах
Зі сльозами на очах
07:59

9 травня 2015 року минуло 70 років з дня Великої Перемоги над фашистськими загарбниками. Це свято зі сльозами на очах, день пам’яті та вшанування загиблих героїв, які віддали життя, захищаючи рідну землю.

Щороку, президент Благодійного фонду ім. Софії  Русової Іван Чаус бере участь у заходах до дня Перемоги, за його фінансової підтримки встановлено та відреставровано безліч меморіальних дошок та пам’ятних знаків загиблим в Чернігівській області,  щорічно надається фінансова допомога ветеранам.

Цього дня Іван Петрович відвідав с. Задеріївка, де за його фінансової допомоги було відремонтовано пам’ятний знак герою-афганцю Савенко Віталію Петровичу, загиблому на початку війни.20-річний молодший сержант, санітарний інструктор Віталій Савенко неодноразово брав участь в воєнних операціях, під вогнем надавав першу медичну допомогу пораненим.Чергового разу, поспішаючи на допомогу, його  машина потрапила в засідку і в останні хвилини бою герой отримав смертельне поранення…

Далі відбулось урочисте покладання квітів на могилу учасника Великої Вітчизняної війни, Героя Радянського Союзу, відомого снайпера 59-го  гвардійського Двінського стрілецького полку Петренко Степана Васильовича.  За роки війни знищив 422 фашиста, особисто підготував 17 снайперів з молодих воїнів. Нагороджений орденами Леніна, Вітчизняної війни І ст., "Червоної  Зірки", 8 медалями.

В с. Радуль за фінансової підтримки Івана Петровича було відкрито меморіальну стелу Пам’яті жертв війни. На території селища  в часи війни розташовувалось п’ять госпіталів.

Приємно, що участь в даному заході взяла 90-річна працівниця госпіталю Леонова Тамара Федорівна, яка розповіла про жахи війни, про кількість загиблих, та поранених, яких рятували на її очах. Вона побажала попри все цінувати життя та мир, за які неодноразово доводилося боротися.

Нажаль, з кожним роком  все менше залишається героїв війни. Але пам'ять про тих, хто побував  в пеклі війни і віддав життя за свободу й незалежність, за нас з вами  - житиме вічно.

Переглядів: 526 | Додав: DimaX | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz