Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » Архів матеріалів

Свято 1 вересня – це  день, з якого починається дорога в майбутнє для кожного з нас.

Саме у День знань ми з особливою теплотою згадуємо своїх вчителів і викладачів, їх неоціненну роботу розуму і серця.

Для когось шкільний дзвоник пролунав сьогодні вперше. Напевно нема такої людини, яка не пам’ятає той день, коли вона вперше пішла до школи. Це день, сповнений радісними хвилюваннями, новими знайомствами, новими знаннями, про які ми пам’ятаємо, згадуючи запах новеньких шкільних підручників, яскраві барви осінніх айстр, троянд, святкові шкільні форми учнів та кольорові повітряні кульки.

Таким яскравим днем сьогодні стало перше вересня і для учнів загальноосвітньої школи с. Нові Яриловичі Ріпкинського району.

Цього дня привітати учнів та вчителів до навчального закладу завітав президент благодійного фонду ім.. Софії Русової І. П. Чаус та подарував школі цінні подарунки.

Також вчителів та учнів зі святом першого дзвоника привітали начальник відділу освіти райдержадміністрації Багмут Л.І.,  клубівський сільський голова Губар С.М. та горностаївський сільський голова Кравченко Т.М., бажаючи нових звершень в Країні знань.

А школярі в свою чергу порадували батьків та гостей яскравим концертом.

Переглядів: 519 | Додав: DimaX | Дата: 01.09.2011 | Коментарі (0)

Ось вже і закінчується останній місяць літа, і звичайно кожному хотілось би провести ці серпневі  дні по-літньому сонячно та яскраво, щоб запам’яталися на весь подальший рік і виринали у спогадах прохолодними осінніми вечорами.

Саме про такий відпочинок потурбувалися організатори та спонсори молодіжного фестивалю, який вперше розпочався до 20-ї річниці Незалежності України в мальовничому куточку Полісся – на Голубих озерах. Духмяне соснове повітря, кришталево чисті озера, водні розваги, гарний настрій та звичайно гості свята створили море позитиву та незабутніх емоцій для учасників фестивалю. 

На відкриття свята завітали як місцеві жителі, для яких до речі така подія стала надзвичайно приємним сюрпризом, так і відпочивальники з Первомайську, Києва, Чернігова, Білорусі.

З вітальним словом до присутніх звернулися заступник голови Ріпкинської райдержадміністрації Булда Андрій Миколайович та заступник начальника  управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Атрошенко Борис Федорович.

Яскраві номери від артистів обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, запальні пісні та танці створювали святкову та теплу атмосферу, а кмітливі ведучі розважали публіку цікавими та веселими конкурсами.

«Такий фестиваль проводиться вперше, він надзвичайно важливий, я думаю, що він буде традиційним. Вважаю, що наступного року варто приурочити фестиваль до свята Івана Купала – тим паче на проведення таких гулянь надихає сама неповторна природа краю», - сказав президент благодійного фонду ім.. С.Русової, депутат обласної ради Чаус І.П., завдяки якому і відбувся цей незабутній молодіжний фестиваль.

По завершенні концертної програми розмаїттям фарб в небі спалахнув фейерверк та розпочалась запальна дискотека за участі кращих діджеїв Чернігова та Києва.

Це молодіжне свято об’єднало гостей незабутньою атмосферою та різноманітною палітрою заходів: пісенних, танцювальних, спортивних, духовних, тематичних; порадувало своїх учасників низкою конкурсів та подарунків.

Тож, сподіваємося, що фестиваль щороку збиратиме все більше і більше друзів, стане традиційним та привабливим місцем зустрічі та неповторного літнього відпочинку.

Переглядів: 519 | Додав: DimaX | Дата: 26.08.2011 | Коментарі (0)

До 20-ї річниці Незалежності України за фінансової підтримки благодійного фонду імені Софії Русової відбудеться молодіжний фестиваль на Голубих озерах Hot summer fest.

Фестиваль триватиме 4 дні – з 24 по 27 серпня.

В програмі виступи вокальних виконавців та груп, виступи танцювальних колективів  Києва, Чернігова та Славутича, фаєр-шоу, розваги та конкурси, волейбольний турнір, дискотека за участі кращих диджеїв Києва,Чернігова, Славутича.  

План заходів:

24 серпня
Відкриття молодіжного фестивалю
17:00  Виступи вокальних виконавців
20:30  Виступ колективу «Студ-концерт»(КИЇВ)
22:00 Фаєр шоу
22:30  «Дискотека»
25 серпня
12:00 Початок дня
Розваги, конкурси (протягом дня)
17:00 Виступи танцювальних колективів(Чернігів)
19:00
B-boy batl (Чернигів, Київ )
Відпочинок, конкурси (протягом дня)
22:30 «Дискотека»

Переглядів: 472 | Додав: DimaX | Дата: 14.08.2011 | Коментарі (0)



Президент благодійного фонду Чаус Іван Петрович провів нараду з директором інституту історії, етнології та правознавства ім.. Лазаревського, Коваленком Олександром Борисовичем щодо спільної організації та проведення всеукраїнської наукової конференції Русівські читання. На зустрічі були присутні заступник директора інституту історії, етнології та правознавства ім.. Лазаревського Олександр Рахно, викладач філологічного факультету ЧНПУ ім. Шевченка Ірина Кудіна, почесний президент Благодійного фонду, народний артист України Василь Нечепа та відомий скульптор України Михайло Белень, який виготовив меморіальну дошку Софії Русовій, яку планується встановити в центральному корпусі ЧНПУ ім.. Шевченка. 

У ході засідання визначено дату проведення конференції – 30 вересня 2011р. Традиційно цього дня благодійний фонд організовує та проводить заходи, присвячені до свята Софіїн день та дня Вчителя. Цього року, заплановано наукову конференцію, яка має об’єднати дослідників спадщини Софії Русової та періоду її діяльності з різних куточків України. Захід триватиме два дні – першого дня відбудеться власне конференція, другого дня учасники вирушать  на батьківщину видатної просвітительки Софії Русової в с. Олешня, Ріпкинського району, де долучаться до традиційних святкувань Софіїного дня.

Переглядів: 528 | Додав: DimaX | Дата: 02.08.2011 | Коментарі (0)

Хто з нас не пам’ятає дитинство – казкову країну з піснями, яскравими іграшками та улюбленими друзями?  Іноді так і хочеться повернутися туди та поринути у той барвистий безтурботний світ.

Як то не дивно, але це й справді можливо, якщо ви завітаєте до дошкільного навчального закладу №13 ім. Софії Русової, який знаходиться у мальовничому масиві древнього і вічно юного Ніжина і потопає в красі білокорих берізок, розлогих лип та духмяних вишень. І так вже 45 літ і весен.

А очолює цю диво-країну завідуюча Примушко Наталія Миколаївна, яка і запросила нас до гостини.

Президент благодійного фонду Іван Чаус, завітавши до цього освітньо-виховного центру був дуже здивований організацією роботи педагогів та облаштуванням дитсадку, який вважається одним з кращих на Україні.

«Я дуже вражений побаченим, скажу щиро, що кращого садку за своєю змістовністю, обладнанню та духовністю я ще не бачив. Відразу видно, скільки душі та любові вкладено завідуючою та працівниками цього закладу для гармонічного розвитку дитини»

Виховання дітей здійснюється на засадах видатного педагога та просвітительки С.Русової.

В садку розмістилися міні-музеї, де зібрані безцінні матеріали, присвячені С.Ф.Русовій та В.О. Сухомлинському. В закладі діє ряд цікавих секцій, де маленькі дарування мають можливість гарно проводити час та розкривати свої таланти. Це зокрема спортивна секція, театралізована студія, на любителів малювання тут чекають в ізостудії. Вчать тут також хореографії, англійській мові, а для маленьких інтелектуалів створено клуб «Чомусики».

Тож водночас з національним вихованням, велика увага приділяється розвитку індивідуальності дитини та розкриття її внутрішнього світу.

Цілком очевидно, що вихованці цього диво-краю впевнено крокуватимуть у доросле життя, несучи в серцях ніжний вогник  дитячого світу, який назавжди закарбувався в їх пам’яті.  

Переглядів: 518 | Додав: DimaX | Дата: 18.07.2011 | Коментарі (0)

Голубі озера – перлина поліського краю, унікальне місце для відпочинку. Чистота води, дивовижна краса природи та захоплююча атмосфера – все це чекає на Вас!

 Олешнянські голубі озера відомі не тільки на Чернігівщині, а й далеко за її межами. Кришталево чиста вода озер, розташованих серед соснового лісу, має неабиякі цілющі властивості, тому недарма це місце є таким привабливим для відпочинку.
Понад 250 тис. туристів з України, Білорусі, Росії, Польщі щороку відвідують ці місця.
Всього озер чотири, але кожне з них можна безперечно назвати справжнім дивом природи. Чому ж саме тут вода така особлива?
Справа в тому, що дно кожного озера вкривають залежи кварцового піску, який використовується для виготовлення скла. Такий пісок відрізняється від звичайного як властивостями, так і кольором, надаючи воді яскраво блакитного відтінку. Саме тому озера і називають «голубі».
Площа найбільшого озера складає 25га, та має глибину біля 20 м. Але й такої кількості місця на берегах озер не завжди буває достатньо через велике число охочих вдихнути на повні легені чисте повітря соснового лісу та насолодитися відпочинком біля кришталево-прозорої, блакитної води.

Сьогодні на території великого Голубого озера створено всі належні умови для відпочинку та облаштовано територію. Встановлено контейнери для сміття, здійснюється прибирання території. Золотистий пісчаний пляж, волейбольний майданчик, водні розваги – батути та гірки, - все це допоможе створити позитивний відпочинок та бадьорий настрій.

Крім цього, на березі працює  літнє кафе, де можна скуштувати ароматний шашлик, шаурму, уху, картоплю-фрі, морозиво та придбати напої.

Щовечора проводиться дискотека, щосуботи планується організація турнірів з пляжного волейболу серед відпочивальників.

Приїздіть, і ви обов’язково захочете повернутися сюди знову і знову.

А для тих, хто звик до міського комфорту, але все ж хоче поринути у блакить озер та свіжість соснових лісів, в с.Олешня (неподалік Голубих озер) є можливість зняти комфортабельні номера або гостьові будиночки з усіма зручностями.

Тож, тут ви можете знайти відпочинок на будь-який смак!

 

Переглядів: 569 | Додав: DimaX | Дата: 08.07.2011 | Коментарі (0)

Невпинно минають роки, поступово одне покоління змінюється іншим, усе в світі плинне, як вода. Мабуть тому і прийнято передавати своїм послідовникам та нащадкам традиції, знання та досвід, адже це саме ті духовні багатства, яких так не вистачає молоді. Це та колиска, в якій виховується та зростає кожна людина та кожна нація.
Саме з цією метою, рівно 2 роки тому засновано Благодійний фонд імені Софії Русової. З метою збереження добрих українських традицій, історії, культури та неоціненної спадщини видатної просвітительки та педагога, Софії Русової.
З колись маловідомої організації фонд поступово зміцнів, тепер нас знають вже далеко за межами нашої області. Ми співпрацюємо з українськими вищими та загальноосвітніми навчальними закладами, музеями, з науковцями, митцями та педагогами.
Приємно бачити, скільки іскорок запалено в дитячих очах та скільки юних талантів розкрито за час недовгого існування фонду, адже традиційно ми проводимо різноманітні конкурси, конференції, заохочуючи дітей та молодь до творчого, до рідного, українського, до віри у власні сили.

Благодійний фонд реалізує багато інших планів та добрих справ: відновлюється садиба С. Русової, встановлено пам’ятний знак просвітительки, її іменем названо майдан в Олешні. Фонд надає допомогу малозабезпеченим дітям, вихованцям шкіл-інтернатів та  надає особливу підтримку  Олешнянській школі, в якій свого часу викладала Софія Русова, і яка тепер носить її ім’я.
Зберігаючи та відновлюючи пам’ятки культури, ми пишемо сторінки історії для наших нащадків, історію, яку повинні знати та пам’ятати, імена, які не мають бути забутими, особливо тих, хто жив на нашій прадавній землі.
Тож сподіваємось, що  кількість наших однодумців лише зростатиме, щиро запрошуємо до співпраці тих, хто прагне віддати частинку себе заради майбутнього та збереження української національної спадщини.

Переглядів: 580 | Додав: DimaX | Дата: 22.06.2011 | Коментарі (0)

31 травня відзначає свій 80-річний ювілей Петро Петрович Кононенко – доктор філологічних наук, професор, академік Української вільної академії наук, член національної спілки письменників України, лауреат Міжнародної премії Й.Гердера. Петро Петрович тісно співпрацює з Благодійним фондом ім.. Софії Русової, неодноразово брав участь в заходах, присвячених видатній просвітительці.

 Щиро вітаємо ювіляра, бажаємо міцного богатирського здоров’я, молодечого запалу, міцності духу і наснаги для здійснення всього задуманого на довгі-довгі роки. Щиро бажаєм щастя, сімейного благополуччя, успіхів, миру та злагоди. Нехай Вас у всіх починаннях супроводжує вдача, розуміння і підтримка з боку рідних, колег і однодумців, а непроста робота приносить тільки задоволення і творчі перемоги. Наснаги та усіляких гараздів і довгих щасливих літ!

Переглядів: 510 | Додав: DimaX | Дата: 31.05.2011 | Коментарі (0)

В наші серця знову прийшло свято Перемоги, яке принесло мир на українську землю.
Вітаємо з цим світлим днем весь Український народ і насамперед ветеранів, які мужньо здолали вогненні фронтові дороги, чесно виконавши свій військовий та громадянський обов'язок.
Президент Благодійного фонду ім.. Софії Русової Чаус Іван Петрович особисто привітав з цим визначним святом, вручив грошові премії ветеранам селищ Грабова, Пилипі,  Задериївки та надав фінансову допомогу у відновленні пам’ятників загиблим воїнам в Грабові та Пилипчі. В найближчих планах  благодійного фонду – встановлення пам’ятних знаків на  місці госпіталів, які були в селищах Пилипча та Задеріївка.
Небагато з фронтовиків та учасників дій зараз залишилися в живих, і щороку їх стає дедалі менше. В с. Пилипчі вдалося поспілкуватися та привітати лише одного ветерана – Федору Гавриловичу Вороб'ю вже 94 роки, а груди прикрашає безліч орденів та нагород. Бадьоро та з вогником в очах він щороку зустрічає кожен новий день Перемоги.
Іван Петрович прийняв участь в урочистостях селища Задериївка. Цього дня відбулось відкриття пам’ятного знаку героєві радянського союзу Петренку Степану Васильовичу. Майже всі місцеві жителі прийшли сюди, аби віддати шану своєму земляку. Далі присутні та гості вирушили до парку Слави, де поклали квіти до обелісків та вшанували хвилиною мовчання пам'ять полеглих воїнів.
Цього дня на могилу свого діда приїхали гості з далекого Татарстану - брати Салгат та Зуфар Сахапови. Через мережу Інтернет вони знайшли список загиблих воїнів польового передвижного шпиталю №24  і потім вже за прізвищем розшукали місце поховання свого діда Сахапа Шабаєва в далекій Задериївці. Брати вперше приїхали до України, але приємно вражені від теплого місцевого прийому та  радіють новим знайомствам.
Мабуть, єдність народів - головна запорука того, що нам спільними зусиллями вдалося отримати цю перемогу. День Перемоги для нашого народу – свято, яке об'єднує всі покоління і є невичерпним джерелом патріотизму, віри у власні сили та можливості.


ФОТОЗВІТ>>>
 
Переглядів: 553 | Додав: DimaX | Дата: 09.05.2011 | Коментарі (0)

Вітаємо Вас із світлим і радісним святом – Великоднем.
Воскресіння Христа – це торжество справедливості і перемоги добра над злом. Воскресіння Ісуса – це утвердження віри і надії у серці кожного християнина, це великий дарунок Господньої любові.
Нехай ця радісна подія утверджує наші переконання про те, що достойні терпіння нагороджуються перемогою, а чесне життя увінчується славою. Просимо у Господа мудрості для єднання сердець і помислів, бажань і праці. Здоров'я, миру, поміркованості Вам і Вашій родині у поступах на життєвих дорогах. Нехай господня ласка Вас зігріває і навчає щастя. Нехай любов Господня з ясних високостей в оселю Вашу зійде світлим гостем!

Переглядів: 534 | Додав: DimaX | Дата: 24.04.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 15 16 17 18 19 ... 23 24 »
Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz