Меню сайту
UKR                                  ENG
Головна » Архів матеріалів

За фінансової підтримки благодійного фонду ім. Софії Русової, в с. Олешня відбувся вечір пам'яті Андрія Кузьменка (Скрябіна), видатного українського музиканта, патріота, який трагічно загинув п'ять років тому.
Вечір пам'яті Кузьми Скрябіна зібрав аншлаг на Голубих озерах, велика кількість шанувальників творчості Скрябіна, приїхали до Олешні вшанувати пам'ять видатного музиканта. Вечір пам'яті пройшов у незабутній атмосфері, всі гості, та учасники концерту пам'яті ділились спогадами про Андрія Кузьменка та разом співали його легендарні хіти. 

Переглядів: 361 | Додав: DimaX | Дата: 06.02.2020 | Коментарі (0)

За фінансової підтримки благодійного фонду ім. Софії Русової, в с. Олешня відбувся вечір пам'яті Володимира Висоцького, на який з'їхались безліч шанувальників творчості Володимира Семеновича, де демонструвались ексклюзивні документальні відео про поета, та виступ відомих бардів з України та Білорусі. Вечір пам'яті відбувся в душевній атмосфері, під час якого всі гості отримали величезне задоволення, від легендарних композиції видатного співака.

Переглядів: 1424 | Додав: DimaX | Дата: 30.01.2020 | Коментарі (0)

Департамент культури і туризму, національностей та релігій ОДА підбив підсумки року, у традиційному конкурсі «Чернігівщина туристична: вибір року».

В номінації "Туристична подія" - найкращим було визнано кавер-фест на "Голубих озерах", організований благодійним фондом ім. Софії Русової, почесним гостем якого став легендарний гурт "Песняри" у своєму золотому складі, на чолі з Леонідом Борткевичем. 

Благодійний фонд ім. Софії Русової, та голова фонду Іван Чаус дякують Департаменту культури і туризму Чернігівської ОДА, та всім шанувальникам нашого фестивалю, хто приймав участь у голосуванні за кавер-фест. Чекаємо вас вже у новому році на традиційному фестивалі "Кавер-фест на Голубих озерах".

Переглядів: 464 | Додав: DimaX | Дата: 25.12.2019 | Коментарі (0)

За ініціативи благодійного фонду ім. Софії Русової та громадської ініціативи Родинний простір, вихованці Чернігівського центру соціально-психологічної реабілітації дітей відвідли садибу-музей Софії Русової у Олешні.

Любов до ближнього, знання, родина, вірність, любов та відповідальність – цінності, про які ми говорили з дітками під час екскурсії.

Далі дітки відвідали туристичний комплекс "Голубі озера", де президент благодійного фонду ім. Софії Русової приготував діткам пам'ятні подарунки та смаколики.

Переглядів: 353 | Додав: DimaX | Дата: 17.12.2019 | Коментарі (0)

30 вересня в обласній бібліотеці для юнацтва відбулася презентація проекту. Володимир Єрмак представив студентам та викладачам Чернігова унікальні фото та інші документальні матеріали, присвячені Софії Русовій. Іван Чаус детально розповів про діяльність фонду та запросив гостей відвідати Олешню та Голубі озера. Історик-краєзнавець Станіслав Журавель розповів про діяльність засновниці Чернігівського відділу Союзу українок Раїси Решетнюк, яка одна з перших відроджувала пам'ять про Софію Русову. Всі ці заходи значною мірою активізували діяльніть по національно-патріотичному вихованню молоді.
 

Переглядів: 425 | Додав: DimaX | Дата: 04.10.2019 | Коментарі (0)

За підтримки Благодійного фонду ім.Софії Русової та обласної біблотеки для юнацтва 28 вересня 2019 року на Чернігівщині відбулися урочистості, присвячені видатному педагогу-просвітительці, державній діячці України - Софії Русової та з нагоди свята Віри, Надії, Любові та їх матері Софії,10-річчя Благодійного фонду ім.Софії Русової. На свято прибули численні гості з Києва, Чернігова, Прилук - науковці, освітяни, діячі культури, журналісти - Людмила Сеникоп, Галина Дацюк, Микола Тимошик.  Дуже цікавою і змістовною була літературно-мистецька композиція, яку представили педагоги та учні Олешнянської школи ім.Софії Русової. Всі вони були відзначені цінними подарунками. Президент Благодіного фонду ім.Софії Русової - Іван Чаус нагородив почесними грамотами фонду та грошовими преміями кращих дослідників та популяризаторів життєвого і творчого шляху Софії Русової - бібліотекаря Володимира Єрмака, педагога Наталію Корж, заступник директора з виховної роботи - Нечипоренко Світлана, учнів школи. Учасники свята вшанували пам,ять Софії Русової на Майдані Софії Русової в центрі Олешні. Опісля вони відвідали історико-меморіальний музей Софії Русової, який за власні кошти відновив Іван Чаус. Дуже цікавою була екскурсія до туристичного комплексу Голубі озера.

Переглядів: 387 | Додав: DimaX | Дата: 03.10.2019 | Коментарі (0)

05-07 липня 2019 року на території туристичного еко-комплексу «Голубі озера» вже ввосьме відбулись Міжнародний фестиваль авторської пісні та Свято купальської традиції «Івана Купала на Голубих озерах». Організатори святкових заходів: Благодійний фонд ім. Софії Русової, Чернігівська обласна державна адміністрація, Чернігівська обласна рада, Департамент культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації.

Восьмий Міжнародний фестиваль авторської пісні «На Голубих озерах» розпочався 5 липня чудовою виставою «На Івана Купала» Чернігівської благодійної організації «Аррата». 
Під час двох фестивальних днів перед глядачами виступили відомі автори-виконавці з міст Запоріжжя, Києва, Сум,Чернігова, Гомеля та Вітебська такі як: Олександр Вербицький, Юрій Єфімов, Ксенія Галахова, Дмитро Долгов, Олександр Больменко, Владислав Бондарков, В’ячеслав Климович, Олександр Балєв та інші. Насиченою виявилась цьогоріч і конкурсна програма, конкурсний відбір та майстерні членів журі фестивалю тривали впродовж декількох годин. За підсумками конкурсу переможцями фестивалю-конкурсу авторської пісні «На Голубих озерах-2019» стали в номінаціях: «Автор-виконавець» Анатолій Рибін (м. Київ), «Колективне виконання» дует Михневич Анна та Дар’я (м. Чернігів), «Глядацькі симпатії» - Евгений Пригоровський (с. Олишівка). Гран-прі фестивалю отримала автор-виконавець, з м. Вітебськ- Алеся Медвєдєва. 
Всі переможці конкурсу отримали дипломи та сувеніри від організаторів свята Благодійного фонду ім. С. Русової та Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА. У фіналі фестивалю всі його учасники, члени журі та оргкомітету за традицією виконали спільну бардівську пісню. 
В рамках святкування свята Івана Купала, був проведений конкурс «міс Купальска квітка». Переможницею стала Каріна Сапон, яка отримала чудовий подарунок від голови благодійного фонду Івана Чауса. 
Також гостей очікував сюрприз від почесних гостей з програмою «Париж. Шансон. Аккордіон.» у виконанні неперевершеної Наталі Пічкур

Переглядів: 419 | Додав: DimaX | Дата: 13.07.2019 | Коментарі (0)

22 травня, у Чернігові відзначили 100-річчя створення Національної Ради жінок України та вшанували пам’ять видатної українки Софії Русової та її чоловіка Олександра Русова. Символічно, що саме у цьому році виповнюється 10 років з дня заснування благодійного фонду ім.. Софії Русової.

За ініціативи та фінансування благодійного фонду, в Чернігові відкрили меморіальну дошку на честь родини Русових, на фасаді обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка, які доречі і були одними із засновників громадської читальні.

Відкривали меморіальну дошку голова благодійного фонду ім.. Софії Русової та заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова, під час промови вони висловили захоплення постаттю Софії Русової, як людиною з європейським світоглядом, котра все своє життя присвятила громадській та освітній діяльності.

Після урочистостей делегація, яка налічувала представників жіночої ради з 28 країн світу, відвідали садибу та музей Софії Русової у Олешні.

Софія Русова - видатний педагог, просвітниця, прозаїк, літературознавець, громадська та культурно-освітня діячка, одна із засновниць жіночого руху в Україні, член уряду Української народної республіки, член Центральної Ради, голова Української Національної Жіночої Ради, професор Українського Педагогічного інституту імені Драгоманова у Празі.

Переглядів: 366 | Додав: DimaX | Дата: 24.05.2019 | Коментарі (0)

9 травня голова благодійного фонду ім.. Софії Русової – Іван Чаус, завітав до ветерана другої світової війни, заслуженого гончара Івана Івановича Бібіка, та традиційно привітав з річницею перемоги. Символічно, що прадід Івана Івановича, навчався гончарній справі в майстерні старшого брата Софії Русової – Олександра Ліндфорса, і передавав від покоління до покоління свої навички. Іван Бібік з юних років займався цим традиційним для родини ремеслом у Олешні, звідки і був призваний на війну у 18 річному віці. Низький уклін та пошана всім ветеранам другої світової війни, які приклали чимало зусиль для перемоги над німецько-фашистськими загарбниками.

Переглядів: 348 | Додав: DimaX | Дата: 17.05.2019 | Коментарі (0)

За ініціативи обласної бібліотеки для юнацтва та Благодійного фонду ім.Софії Русової у чернігівській школі №2, 
3 травня 2019 року відбувся урок національної пам'яті - "Майдан Софії Русової: історія без міфів". Учні та педагоги дізналися про життєвий і творчий шлях видатного педагога-просвітительки, державної діячки України, переглянули унікальні фотографії з особистих архівів бібліотекаря Володимира Єрмака та історика-краєзнавця Станіслава Журавля, які об'єктивно розповідають про історію повернення імені Софії Русової на Чернігівщину. Голова Благодійного фонду ім.Софії Русової, меценат - Іван Чаус ознайомив присутніх з діяльністю фонду, подарував учасникам заходу книги про Софію Русову та її нащадків. Урок був присвячений пам'яті артистки обласної філармонії, засновниці чернігівського відділу Союзу Українок Раїси Решетнюк.

Переглядів: 298 | Додав: DimaX | Дата: 12.05.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 23 24 »
Пошук

Контакти
Block contentБлагодійна організація
"Благодійний фонд ім. Софії Русової"
тел.: +38(0462)640-165,
+38(050)313-44-68.
р/р 26005259800149
Код ЕДРПОУ: 36515335
МФО - 300863 в ПАТ "Кредитпромбанк" м. Київ
E-mail: s_rusova@i.ua

Партнери





Форма входу


Copyright MyCorp © 2024   Конструктор сайтів - uCoz